Yazıklar olsun!

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • İngiltere’nin kamu yayıncılığı kurumu BBC’nin Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da gerillalara yönelik kimyasal silah kullanmasını haber yapmayıp, Taksim’deki bombalı saldırıyı tarafgir bir tarzda anında görmesi protesto edildi. Londra’da yaşanan Kurdistanlı gençler tarafından gerçekleştirilen protesto gösterisinde, “Yazıklar olsun!” sloganı öne çıktı.

Kürt gençleri TCŞ/TekoJIN, Kürt Halk Meclisi ve Jiyan Kadın Meclisi'nin çağrısı üzerine BBC’nin Londra’da bulunan merkezi önünde bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirildi. BBC önündeki protestoya katılanlar Türk devletinin kimyasal suçlarını teşhir etmek için kimyasala karşı temsili tulum ve maske taktı.

Eylemde Tevgera Ciwanên Şoreşger adına konuşma yapan Çekdar Amara, iki gün önce İstanbul'da yaşanan patlama olayını saatler içinde gören BBC’nin, aylardır Kurdistan özgürlük gerillasına yönelik kimyasal silah saldırılarını hiçbir şekilde kamuoyuna yansıtmamasını kınadı.

Eylem esnasında "Shame on you BBC", "BBC stop supporting Turkish state" sloganları atılırken TCŞ aktivistleri BBC binasına girmeye çalıştı. Güvenlik ve polislerin saldırısına uğrayan bir aktiviste uzun süre yerde fiziki baskı uygulanırken, kitle BBC binasına doğru ilerledi.

İngiliz polisinin BBC binasına girmek isteyenleri barikat kurarak durdurmasına tepki gösteren gençle sloganlar ile bir süre daha eylemlerini sürdürdü. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.