Yeni bir yol açmalıyız

  • DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, bedeli ne olursa olsun yeni bir yol açarak eşitliğin, özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin egemen olması, demokrasinin bütün kurum ve kuralları ile işlemesi, üretilen değerlerin hakça paylaşılması için yürüdüklerini söyledi.

 

Bu süreçte yeni bir yol açmanın gerekliliğini ifade eden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, iktidarın ekonomik, politik tercihlerinin kendilerine dayattığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için örgütlenmek gerektiğinin altını çizdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin yıl dönümü dolayısıyla Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu'nun katılımıyla Gebze Kent Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama sonrasında Gebze’den yola çıkan 51 kişilik temsili DİSK grubu, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yapılacak basın açıklaması ve müzik dinletisine doğru yola çıktı. Gebze’den yola çıkan DİSK üyelerini Kadıköy’de bulunan üyeler karşıladı. Kadıköy’de Salı Pazarı Sokağı’nda bir araya gelen DİSK’liler, Yoğurtçu Parkı’na yürüdü. Yoğurtçu Parkı’nda 15-16 Haziran’da hayatını kaybeden Mehmet Gıdak, Mustafa Baylan ve Yaşar Yıldırım adlı işçiler anıldı. "Sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için bildiğimiz yoldan yürüyoruz" pankartının açıldığı açıklamada sık sık "Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz" ve “İşçiler açken patronlara huzur yok” sloganları atıldı. Etkinlik işçi sınıfı mücadelesinde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşuyla başladı.

Bugün de aynı koşullar

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, hayatını kaybedenleri anmak ve mücadelelerini gelecek kuşaklara aktarmak için bir araya geldiklerini söyleyerek, 51 yıl önceki mücadelenin yeni bir versiyonunun olduğu bir koşulda mücadeleyi devam ettirdiklerini belirti. O zaman verilen mücadelenin sadece iki günlük yürüyüşten ibaret olmadığının altını çizen Serdaroğlu, “Bu mücadelenin daha geniş bir anlamı vardı. O zamanda kapitalizm işçiler üzerinden servet biriktiriyordu, bugün de aynı koşulları yaşıyoruz” dedi.

Milyonlarla tepki göstereceğiz

“İşçilerin çekmiş olduğu eziyet iktidarın politik tercihini sermayeden yana koymalarından kaynaklanıyor” diyen Serdaroğlu, “Biz de yüreği işçilerle birlikte atan halkımızla cevap vermeye çalışıyoruz. Bugün 50, yarın bin, öbür gün 200 bin, bir sonraki gün ise Gezi’deki gibi milyonlarca insan ile tepkimizi göstereceğiz. 15-16 Haziran’ın ışığında yürüyoruz. Bildiğimiz yoldan yürüyoruz, diyoruz. Bundan sonra da bize öğretilen çerçevede DİSK olarak karşımızda hangi güç olursa olsun mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Bedeli ne olursa olsun

Ardından geçilen basın açıklamasını DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu okudu. Çerkezoğlu, “Bedeli ne olursa olsun yeni bir yol açarak eşitliğin, özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu, demokrasinin bütün kurum ve kuralları ile işlediği, ürettiğimiz değerlerin hakça paylaşılması için yürüyoruz. Bütün işçi kardeşlerimizi bu yan yana olmaya, örgütlenmeye ve DİSK’li olmaya çağırıyoruz” dedi.

Basın açıklamasından sonra Bandista müzik grubu sahne aldı. Etkinlik söylenen şarkılarla son buldu.

 

Emek örgütlerine polis saldırısı

Ankara'da emek örgütlerinin açıklamasına saldıran polis, 6 kişiyi gözaltına aldı. Ankara’da bir araya gelen emek ve işçi örgütleri ile Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 15-16 Haziran işçi direnişinin 51. yıl dönümüne ilişkin Kızılay’da bulunan Madenci Heykeli önünde yapmak istedikleri basın açıklaması, polis saldırısıyla karşılaştı. Polis saldırısına rağmen basın açıklaması yapmak isteyen kitleye biber gazı sıkan polis, 6 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.