İki kadını intihara sürüklediler

Kadın Haberleri —

Kadın intiharları

Kadın intiharları

  • Urfa’da bir kadın doktor ağır çalışma koşulları nedeniyle kısa bir süre önce istifa etti, Kilis’te ise KYK yurdunda kalan bir kadın öğrenci intihara sürüklendi.

Türkiye’de kadınlar intihara sürükleniyor ve buna karşı hiçbir önlem alınmıyor. Yasalar ise kadınları korumak yerine cinayetlerin sadece üstünü örtüyor.

Kilis KYK Yurdu'nda kalan Kilis 7 Aralık Üniversitesi PDR 4. sınıf öğrencisi Mesadet Usul intihara sürüklenmiş, 6. kattan atlayarak hayatına sona verdi.

Olayın ardından yaşananları araştıran KYK Kadın Dayanışma Ağı, Usul’un intihara sürüklenmesinin konuşulmasının, sosyal medyada paylaşılmasının yönetim tarafından yasaklandığını aktardı.

 

Mesadet Usul
Ronahi Satı için eylem

 

Ağır çalışma koşulları

Urfa'da ise kısa bir süre önce çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle istifa eden 26 yaşındaki doktor Ronahi Satı, intihara sürüklendi. Urfa'da Hilvan Devlet Hastanesi'nde doktor olarak görev yapan Satı, Amedli ve cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edilecek.

Olaya ilişkin açıklama yapan Urfa Tabip Odası, "Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkını aramak için tüm meslektaşlarımızı bir araya gelmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Ekonomik krizle birlikte hekimlerin karşılaştığı güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, mobbing ve sağlıkta şiddet gibi sorunlara karşı sessiz kalmamak, birlikte mücadele etmek zorundayız. Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkını aramak için tüm meslektaşlarımızı bir araya gelmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz. Hekimler, mevcut politikalar yüzünden umutsuz ve mutsuz. İnsan onuruna yaraşır koşullarda çalışmak ve geleceğe umutla bakmak istiyoruz." HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.