Yoğun Bakım Sevisi’nde 9 gün kalan Çapraz, şu ana kadar 6 ameliyat geçirdi. Geçirdiği ameliyatların ardından Yoğun Bakım Servisi’nden Ortopedi Servisi’ne kaldırılan Çapraz’ın, 4 ameliyat daha geçireceği belirtildi. 
Tedavi gördüğü hastane odasında vurulduğu geceyi anlatan Çapraz, “O gece devlet halka saldırıyordu. Annelerin feryatları üzerine dışarıya çıktım. Çatışmalar olduğunu gördüm. Ben de çatışmaları durdurmak, ölümlerin yaşanmasını engellemek için annelerle beraber canlı kalkan oldum. Bir silah sesi geldi. O an yere düştüm. Yerde yaralandığımı anladım” dedi.
Ölümlerin yaşanmaması için sokakta olduğunu vurgulayan Çapraz, iyileştiğinde yeniden sokaklarda barış için mücadele edeceğini dile getirdi. 
Hakkari Valiliği’nin kendisini “terörist” ilan ettiği açıklamaya da değinen Çapraz, “Ben 2 yıldır İl Genel Meclisi üyesiyim. Valilik makamında defalarca oturdum. Kaymakam ile de defalarca görüştüm. Vali benim İl Genel Meclisi üyesi olduğumu da biliyor. Bizde değil, onların ellerinde silah vardı. Ben onların silahı ile yaralandım. Terörist kimdir bellidir” diye konuştu. 


 VAN