
Ankara Kocetepe’de hafta sonu gerçekleşen HDK, 5. Genel Kurulu sonuç bildirgesi açıklandı. Genel Kurul’da Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü Eşsözcülüğe seçilirken, 121 kişilik genel meclis üyeleri de belirlendi.
HDK’nin “kendisini toplumsal mücadeleler içinde yeniden kuracağı” vurgusu yapılan bildirgede, “HDK, baskı ve tahakküme karşı, toplumsal dayanışma ve direnişin odağı olacaktır” denildi.
HDK öncelikle kendi yapısını yenilemeyi hedef olarak koyduğunu da şu ifadelerle belirtti:
* HDK, halklarımızın mücadelelerinin yükseltilmesi için yeni toplumsal örgütlenmeleri ortaya çıkartmayı,
* Süregelen mücadele dinamikleriyle ortaklaşmayı ve halk direnişleriyle dayanışmayı,
* Bu mücadeleler içinde yerel meclislerin inşası için çalışmayı başlıca görevi olarak benimser.
* HDK, yeni yapısıyla şimdiye kadar buluşamadığı toplumsal güçlerle buluşma, özgürlük ve demokrasi mücadelesi dinamiklerini en geniş biçimde içerme, Türkiye halklarının demokratik meclisi haline gelme kararlılığıyla yürüyüşünü sürdürecektir.
ANKARA