Yeşiller:Türkiye'ye güzelleme yapmayı bırakın!

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’nın muhalefet partilerinden Yeşiller, Türkiye için özel bir oturum talep etti. Yeşiller milletvekili Britta Haßelmann “Alman hükümeti, gittikçe otoriter bir hal alan Türkiye’ye güzelleme yapmaktan vazgeçmeli” dedi.

 

Yeşiller Partisi Grubu, Federal Meclis’te her hafta aktüel gelişmelerin ele alındığı oturumların bu haftaki bölümünde Türkiye’deki son gelişmelerin masaya yatırılması için başvuruda bulundu. Yeşiller, oturumun “Türkiye’de insan haklarına saldırılar ve bunun Alman ile Avrupa siyasetindeki sonuçları” başlığıyla yapılmasını istedi.

Başvuruya ilişkin açıklama yapan Yeşiller milletvekili Britta Haßelmann son günlerde Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’de anti-demokratik uygulamalara yenilerinin eklendiğini belirtti. Erdoğan tarafından yönetilen yargı birimlerinin HDP’nin kapatılması için dava açtığını, ardından da Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıktığını hatırlatan Haßelmann, federal Alman hükümetinin gittikçe otoriter bir hal alan Türkiye’ye güzellemeler yapmaktan vazgeçmesini istedi.

Türkiye’nin demokratikleşmesi ve barış ortamının yakalanması için Alman hükümetinin net bir tavır sergilemesi gerektiğini belirten Haßelmann “Federal Hükümet, Türkiye’nin insan haklarını hiçe sayan uygulamalarının artık Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin yaptırımlarına yol açacağı uyarısını yapmalıdır” dedi.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.