YJA Star öncülüğünde darbe üstüne darbe

  • Avaşîn, Zap ve Xakurkê alanlarında, YJA Star gerilları öncülügünde düzenlenen eylemlerde 11 Türk askeri öldürüldü, 2 helikopter darbelendi.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

* Gerilla, 28 ve 29 Nisan'da Şûkê bölgesinde 2 Skorsky tipi helikopteri darbeledi. Alanı, 27 ve 30 Nisan'da bombalamak isteyen saldırı helikopterine müdahale eden gerilla, alandan uzaklaşmak zorunda bıraktı. 

* Werxelê Direniş Alanı'nın savaş mevzileri çevresindeki 2 Türk mevzisi yakın mesafeden vuruldu; 3 Türk askeri öldürüldü, 1 mevzi imha edili, 1'i ise darbelendi. 

Zap Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 6 Mayıs günü saat 12.30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na bağlı Kevirêkun savaş mevzileri çevresindeki Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurdu; 1'ini öldürdü. 

* Aynı yerdeki Türk askerleri, ertesi gün saat 08.40’ta denetim altına alınarak 2 koldan hedef alındı. Birinci eylem kolu, sızma taktiğiyle el bombaları ve ferdi silahlarla vurup 3 Türk askerini öldürdü. İkinci eylem kolu ise hareket halindeki askerleri vurup 1'ini yaraladı. Saat 11.30’da da suikastla 1'i daha öldürüldü. 

* Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Ortê savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 7 Mayıs günü saat 16.00’da vuruldu; 1'i öldürüldü, 1 ise yaralandı.

* Şehîd Şahîn Direniş Alanı savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 7 Mayıs günü saat 22.00’de ağır silahlar vuruldu. 

Xakurkê Bölgesi

* Girê Şehîd Axîn’deki Türk askerleri, 7 Mayıs günü saat 18.20’de ağır silahlarla vuruldu; 2'si öldürüldü. 

Bombardıman sürüyor

*l Türk ordusu, 6 ve 7 Mayıs tarihleri arasında Metîna bölgesine bağlı Girê Ortê ile Hirorê, Dêşîşê ve Êdinê köylerinin çevresini, sınır hattındaki karakollardan obüsler ve ağır silahlarla; Girê Ortê çevresini savaş uçaklarıyla bombaldı. 

* Türksavaş uçakları, 7 Mayıs günü saat 19.10’da Zap'a bağlı Girê Cûdî'yi 3 kez bombaladı. 

* Xakurkê'ye bağlı Ava Lolan çevresi, 7 Mayıs günü saat 13.30’da savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Zap'a bağlı Çemço alanı, sınır hattındaki karakollardan atılan obüsler ve ağır silahlarla bombalandı. 8 Mayıs günü ise Karker ve Saca alanları 5 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. 

* Garê'e bağlı Girê Zengil yamaçları, 8 Mayıs günü saat 06.45’te savaş uçaklarıyla bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.