YJA Star’dan etkili eylem

.

.

  • YJA Star gerillaları, Gever’de (Yüksekova) Türk ordusuna ait konvoyu vurdu. 1 Kirpi’nin imha edildiği eylemde, 6 asker öldürüldü, 10’u da yaralandı.

 

YJA Star, Gever’den (Yüksekova) Wargenima Karakolu’na doğru hareket eden Türk ordusuna ait konvoyu denetime alarak vurdu. Eylemde 1 Kirpi imha edildi; 6 asker öldürüldü, 10’u da yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

27 Temmuz günü Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şehîd Derwêş ve Gundê Xelîfan alanları arasındaki arazide hareket halinde olan işgalciler, sabotaj taktiğiyle vuruldu. Eylemde 1 Türk askeri öldürüldü.

27 Temmuz günü Colemêrg’in Gever ilçesinden Wargenima Karakolu’na doğru hareket eden işgalci Türk ordusuna ait askeri konvoy, YJA Star güçlerimiz tarafından Banê ve Yekmala Jêr köyleri arasında denetim altına alınarak sabotaj taktiğiyle vuruldu.

Eylem sonucunda 1 Kirpi tipi askeri araç imha edildi, en az 6 işgalci cezalandırıldı, 10 asker de yaralandı.

Eylemin ardından TC ordusu; Gever, Şemzînan ve Yekmala Jêr arasındaki yolu uzun süre trafiğe kapatarak kayıplarını ve araç enkazını alandan uzaklaştırmıştır.

27 Temmuz günü Türk ordusu Girê Sor alanında bulunan savaş tünellerini ve Werxelê alanında bulunan savaş tünellerini patlayıcılarla bombaladı.

Türk ordusunun Heftanîn’e bağlı Xantur bölgesinin bombalaması sonucu arazide çıkan yangın hala devam ediyor.  BEHDİNAN

 

Çobanlara işkence

Gever’de askeri araca yönelik eylem ardından yapılan ev baskınlarında, aralarında çobanların da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Eylemden sonra Çukurca (Pagê), Yukarı Ölçek (Yêkmala Jêri) köyünde yaşayan 10’a yakın köylü ve iki çobanı gözaltına aldı. Köylüler, gece geç saatlerde serbest bırakılırken, çobanlar Levent Er ve Harun Geçirgen ise halen gözaltında tutuluyor. Ayrıca çobanların gözaltında işkenceye maruz kaldıkları belirtildi. Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü, olaya ilişkin Azad Geçirgen ve ismi öğrenilmeyen 2 kişiyi de ifadeye çağırdı. 

 Avukat kısıtlaması

Gözaltına alınan çobanlar ve ifade vermek için emniyet müdürlüğüne giden 3 kişi için avukat kısıtlaması getirildi. Yaşanan patlamaya dair şimdiye kadar resmi bir açıklama yapılmaması da dikkat çekti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.