YJK-E: Mücadeleyi yükselteceğiz

Kadın Haberleri —

.

.

  • Almanya Kürt Kadınlar Birliği YJK-E 29 Ekim'de 170 delegenin katılımı ile kongresini gerçekleştirdi. Kongrede "Hiçbir kadın örgütsüz kalmamalı" ilkesiyle çalışmalarını sürdüreceklerini duyuran YJK-E, mücadeleyi kat be kat yükselteceklerini kaydetti.

Almanya Kürt Kadınlar Birliği (Yekitiyê Jinên Kurdistan-Elmanya / YJK-E) 29 Ekim Cumartesi günü kongresini gerçekleştirdi. Yazılı bir açıklamayla kongresini duyuran YJK-E, kongreyi 170 delegenin katılımıyla gerçekleştirildiğini bildirdi. Kurumsal yapılanma noktasında çalışmalarını değerlendiren  YJK-E, erkek devletten hesap sorma, bu bilinç ile hareket etme noktasında yeniden kararlaşıldığını kaydetti.

Şimdiye kadar sürdürülen eylemlerin kesintisiz olarak devam edeceğini belirten YJK-E, “Kazanmaya mutlak kilitli, kadının özgün sistemini daha da güçlendirme temelinde ve ‘hiç bir kadın örgütsüz kalmamalı’ ilkesi etrafında daha da ısrarlı meclis, komün ve inisiyatiflerimizin daha güçlü örgütlendirilmesi” gerekliliğine dikkat çekti.

Mücadeleyi kat be kat yükselteceğiz

YJK-E şöyle devam etti: “Yürüttüğümüz 1 yıllık inşa tartışmalarımızın sonuçları ve TJK-E Yeniden İnşa Konferansımızın kararlarını çerçevesinde eğitimlerin yapılması, kurumsal sorunlara yeni perspektiflerin yaratılması ve kadınların yaşadığı toplumsal, sosyal, siyasal ve kültürel sorunlara cevap olacak nitelikte danışma merkezlerinin kurulması kararları alınmıştır.

Rojhilatê Kurdistanı'nda Jîna Amînî’nin katledilmesi ve ardından Nagihan Akarsel arkadaşımızın Silêmanî’de faşist Türk devletinin kirli elleriyle vahşice katledilmesi başta olmak üzere sistemin kadına yönelik politik katliamlarına karşı mücadelemizin katbekat yükseltilmesi gerektiği üzerinde durulmuştur. 

Dünyada gelişen kadın direnişlerinin sloganı haline gelen  Önder Apo’nun yaratımı ‘Jin jiyan azadî’  

sloganımız etrafında bütün kadınlar ile ortak mücadele hattı gerekliliği kongre delegelerimiz tarafından bir kez daha dile getirilmiş, var olan ittifakların güçlendirilmesi ve daha fazla kesimden kadını kapsaması kararlaştırılmıştır.”

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü esası üzerinden örgütsel ve eylemsel çalışmalarını sürdüreceğini açıklayan YJK-E, yeni yönetimini belirleyerek 4 aylık hedefler çerçevesinde planlamasını da oluşturarak kongresini tamamladı. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.