YRK İran’ı uyardı

  • Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK), son günlerde gerilla güçlerine yönelik tırmanan saldırılara dikkat çekerek, ateşkese uymaya devam ettiklerini ancak saldırı olursa yanıt vereceklerini bildirdi.

YRK Basın ve İrtibat Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran devlet güçlerinin saldırılarına dikkat çekildi. Diwandere alanında 18 Nisan’da helikopterler ile operasyon düzenlediği ve Biharwende tepesine tekrar yerleşildiği belirtilen açıklamada, “21 Nisan’da ise Meriwan bölgesinin Akçe köyü çevresinde devlete bağlı bir grup korucu güçlerimize pusu kurdu. Pusuyu fark eden görev başındaki güçlerimiz ile korucular arasında çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada başta Şehit Zilan Pepule, Şehit Tolhildan, şehit Agir Urfa olmak üzere onlarca peşmerge ile yurtsever insanlarımızın kanına giren bu kişiler cezalandırıldı. Özellikle Osman Cihani, Nasır ve ismi tespit edilemeyen bir kişi öldürüldü, birçok korucu da cezalandırıldı. Yaşanan çatışmada güçlerimizin kaybı olmamıştır, güçlerimiz sağlam bir şekilde üslerine geri dönmüştür” denildi.

Çete ve devlete bağlı korucuların saldırılarına rağmen gerillanın ‘çatışma yaşanmasın’ diye ateşkes sürecine büyük hassasiyet gösterdiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Yaşanan bu olaydan sonra devlet güçleri ile korucuları gerilla güçlerimize saldırmadığı müddetçe ateşkes süreci devam ettirilecektir. Güçlerimize saldırı yapılması durumunda ise savunma çerçevesinde gerekli cevabı vereceğiz.”  ŞAHO

 

5 kolber yaralandı, 30’undan haber yok

İran güçleri, Doğu Kürdistan’ın Meriwan kentinde bir grup kolbere saldırdı; 5’i yaralandı, 30’undan haber alınamıyor.

İnsan hakları örgütü Hengaw’ın verdiği bilgilere göre; 25 Nisan sabahı bir grup kolber İran güçlerinin saldırısına maruz kaldı. Mirabad köyünde düzenlenen saldırıda Zamyar Hatampanah, Karwan Manouchehri, Salah Watandust, Aram Manuchehrî ve Soran Watandust isimli kolberler yaralandı. Bölgede 30 dolayında kolberden de haber alınamıyor.

Kolberler sistematik ve keyfi bir şekilde İran ve Türk devletlerinin saldırılarına maruz kalıyor. Her iki devlet tam bir cezasızlık içerisinde sınır hattında yargısız infazlar gerçekleştiriyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.