YSK’nin reddine tepki

Tuncer Bakırhan

Tuncer Bakırhan

  • DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, YSK’nin Qers ve Curnê Reş için yaptıkları başvuruları reddetmesine "demokrasiye darbedir" sözleriyle tepki gösterdi.

Bakırhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Hilvan’da halkın büyük farkla kazandığı seçimlere aleni şekilde hile karıştırılmıştır. Sahte oyları kullanamadığı için yakanlar hakkında soruşturma başlatılması gerekirken, başvuruları esas alınarak seçim iptal edilmiş ve halkın iradesi gasp edilmiştir. Hilvan’da demokratik işleyişe açık şekilde siyasi kumpas kuruldu ve YSK bu kumpası onayladı. DEM Parti olarak yenilenecek seçimde haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı adaleti ve demokrasiyi savunacağız! Kimsenin kuşkusu olmasın ki, yenilenecek olan seçimde Hilvan halkı demokrasiye dönük darbeyi mahkum edecek ve haksızlığa güçlü bir cevap verecek.

YSK, Kars’ı bilmeyen, kentle ve halkla alakası olmayanların haram oylarıyla irade gaspı yapılmasına yol vermiştir. Demokrasiyi ve hukuku korumakla ilgili tarihi sorumluluğunu yerine getirmemiştir. Kars halkının iradesini gasp edenler meşru değildir. 31 Mart’ta halk iradesine kaçak seçmenle darbe yapanları asla unutmayacağız.

Bugün itibarıyla YSK’nin önünde çok sayıda hukuksuzluğa hayır deme imkanı bulunuyor. Oy yakanları ve irade gaspı yapanları normalleştirmek, bu ülkenin demokratik geleceğine büyük bir ihanettir. YSK’yi demokrasiye dönük darbeye daha fazla alet olmamaya çağırıyoruz!"

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.