Yunanistan'da polis şiddetine büyük öfke

Dünya Haberleri —

.

.

  • Atina’da korona tedbirlerine dair denetim yapan polislerin bir genci ağır şekilde darp ederken kaydedilen görüntülerinin sosyal medyada yayılması ardından sokağa çıkan binlerce kişi polis şiddetini protesto etti.

 

Yunanistan’da artış gösteren polis şiddetine karşı tepkiler büyüyor. Son olarak başkent Atina’nın Nea Smyrni parkında polislerin maskeleri olmasına rağmen bir aileye para cezası kesmek istemesine tepki gösteren bir gencin defalarca darp edildiğine dair görüntülerin sosyal medyada yayılması ardından binlerce kişi sokağa çıkarak polis protesto etti.  Sivil toplum örgütlerinin, sendika ve öğrencilerin çağrısıyla Nea Smyrni meydanında binlerce kişinin katılımıyla bir miting düzenlendi. Miting tamamlanmak üzereyken polis, protestoculara gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı. Eylemciler ise yollara barikat kurarak kolluk güçlerine taşlarla, havai fişekler ve molotof kokteylleriyle karşılık verdi. Olaylarda bir polisin ağır yaralandığı bildirildi.

Polislerin müdahalesi ile başlayan çatışmalar gece boyu sürerken, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, polislerin gazetecileri de darp ederek görüntü almalarını engellediği öğrenildi.

Ülkede polisin gün geçtikçe büyüyen şiddetine muhalefet partilerinden de tepki geliyor. Ana muhalefet partisi SYRIZA, polis şiddetinin sorumlusunun sağ iktidar Neo Demokrasi hükümeti olduğunu belirtti. Yunanistan Komünist Partisi (KKE) de polis şiddetinden ötürü hükümeti işaret ederek, bir polisin yaralanmış olmasından dolayı hükümetin sorumluluklarından kaçamayacağını kaydetti. Atina Barosu da sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yunanistan’da son yıllarda polisin artan şiddeti uluslararası toplumun da tepkisini çekiyor.

ATİNA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.