Yunanistan’da 6 Türk infaz edildi

Dünya Haberleri —

Yunanistan'da 6 Türk öldürüldü

Yunanistan'da 6 Türk öldürüldü

  • Yunanistan’ın turistik bölgelerinden Lutsa’da kalaşnikof silah ve 9 mm tabancaların kullanıldığı infazda 9 Türk öldürüldü. Yunanistan’ın Kathimerini gazetesi olayı çete hesaplaşması ve uyuşturucu kaçakçılığı olarak duyurdu.

Bir otomobildekilere yönelik gerçekleşen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, Yunan medyası ölenlerin Türk olduğunu duyurdu. Polis kaynakları ve görgü tanıkları aracın Alman plakalı, içindekilerin Fransız pasaportlu ve Türk uyruklu olduklarını kaydetti.

Yerel saatle dün 19.00 sularında Arionos Caddesi’nde meydana gelen olayda araçtaki beş kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, bölgede olan bir diğer kişinin de ölü bulunduğu belirtildi. Yunanistan’ın etkili gazetelerinden Kathimerini yetkililerin bir mafya hesaplaşması olabileceği ihtimali üzerinde durduğunu duyurdu. Yunan televizyonu ERT, polislerin olay yerinde 9 milimetrelik 25 mermi kovanı bulunduğunu ve incelemelerin devam edildiğini açıklarken, bu silahların daha önce de kullanılmış olma ihtimalinin de incelendiğine dikkat çekildi. Öte yandan Proto Thema gazetesi, öldürülenlerden birinin daha önce yasa dışı yollarla Yunanistan’a girmekten gözaltına alındığını belirtirken, Yunan polisinin diğer 5 kişinin kimliğini tespit etmeye çalıştığını duyurdu.

Yunan medyası, Polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerinde, öldürülenlerin Türk olduğunu ve aynı zamanda Fransız kimlik belgesi olduğunu, bu belgelerin orijinalliğini incelediklerini de açıkladı. Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı şüphelenilen bu kişilerin Yunanistan ve Fransa’da aktif olduğu da öne sürüldü. Proto Thema’ya konuşan bir kaynak, “Şu an aynı araçta ölü bulunanların aynı çeteden olup olmadığı bilinmiyor. Belki bazıları rakip çeteden olabilir” dedi.Yunan medyasında yer alan haberlerde, saldırganların önce otomobile önden ateş açtığı daha sonra ise mavi renkli aracın yanlarını hedef alarak yolcuları ve şoförü öldürdükleri belirtildi. Yunan polisinin pusu ihtimali üzerinde durduğu ve saldırganlarla kurbanların birbirlerini tanıdığı ihtimaline ağırlık verdiği de kayıtlara geçti.

Olay yerini analiz eden Yunan polisinden bir kaynak, şoförün saldırıdan kurtulduğunu ve araçtan çıkmayı başardığını fakat daha sonra ölü halde bulunduğunu belirtti. Şoförün yakın mesafeden çok kez vurularak öldürüldüğü açıklandı. ATİNA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.