YXK Kongresi 4 Eylül'de

Yurt Dışı Haberleri —

YXK

YXK

  • Avrupa’da 30 yıllık bir mücadele geçmişi olan Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) hafta sonu Almanya’nın Darmstadt kentinde gerçekleştireceği kongre için gençlere çağrı yaptı.

 

YXK, “Tecride, işgale, sömürgeciliğe son: Werin Cenga Azadiyê!" şiarıyla 4 Eylül Cumartesi günü 24’üncü kongresini gerçekleştirecek. Kürdistan Öğrenci Birliği’nin 30 yıllık bir mücadele geçmişi olduğunu hatırlatan YXK, "Avrupa’da yaşayan Kürt öğrenci gençleri olarak asimilasyona, neoliberalizme, kapitalizme, sömürgeciliğe ve ataerkilliğe karşı savaşmaktayız" dedi. Kürdistan’daki savaş ve soykırıma karşı mücadele ve gençliğin örgütlenmesinin önemine vurgu yapan YXK, 1980 yılından itibaren devletlerin entegrasyon adıyla Kürt gençlerine köksüzleştirmeyi dayattığının altını çizerek, "Kapitalist modernitenin ince politikaları kongremizin esas gündemi olacaktır" dedi. "68 öğrenci gençlik kuşağı, Vietnam savaşını ortadan kaldırdı. Şimdi ise Kürdistan’daki ve dünya çapındaki öğrenci direnişlerini yeniden yaşatmak gerekmektedir" diyen YXK, "Bu tarihsel sorumluluk bizim görevimizdir. Bu kongremizin önemli tartışma konusu olacaktır” diye belirtti.

30 yıllık mirasla

Geçen 30 yıllık süreçte büyük bir miras ve tecrübe edindiklerini vurgulayan YXK, "Bugün itibariyle basta Kürdistan ve Ortadoğu'da kapitalist moderniteye karşı alternatif bir model inşa ediliyor. Avrupa'da gençler bu mirası yaşatmak için, Hüseyin Çelebi, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Delil Ateş, Bager Nûjîyan, Avaşîn Tekoşîn Güneş ve Firat Çiçek'lerden devir aldı. Onların duruşu, yaşam şekilleri, inancı ve düşünce şekilleri YXK ve JXK’nin beynini oluşturmaktadır” açıklamasında bulundu.

Bu miras ile 24’üncü kongreye gittiğini kaydeden YXK,  “Biz sorumluluğumuzu ve görevlerimizi tartışmak istiyoruz. Çünkü başta Rêber Apo’ya, kadınlara, toplumumuza, kültürümüze, gençlere, özgürlüğümüze ve hayatımıza karşı saldırı gelişmektedir. Biz kimyasal bombalarla, gerilla alanlarına saldırmayla, halkla ve doğayla sınırlı kalmayan bir düşmana karşı savaşıyoruz" dedi. Kürdistan’ın dört parçasına yönelik katliam ve saldırı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken YXK, "Bizim görev ve sorumluluklarımız büyüktür. Bize hiç bir savaşı, sömürgeciliği ve tecridi dayatamazlar. Karşı savaşımız ve hep beraber çalışmamız ile bu girişimleri engelleyebiliriz. Bu süreçte hep beraber mücadeleyi sürdürmek istiyoruz" diyerek, gençlere 4 Eylül Cumartesi günü Darmstadt’ta gerçekleşecek kongreye katılım çağrısında bulundu.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.