HPG Basın ve İrtibat Merkezi (BİM) önceki gün Zap’ın havan ve obüslerle vurulduğunu açıkladı. HPG açıklamasına göre;20 Aralık günü 21.00-22.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap’ın Çiyareş, Angola, Şehit Ferhat ve Karker Tepeleri, Karker Tepesi yamaçları, Şikefta Brindara ile Spindarê, Bêtkarê, Sernê ile Bimê köylerine yönelik olarak havan ve obüs saldırısı yapıldı.
TSK, Cudi ve Dersim’deki askeri operasyonlarına da devam ediyor. Şırnak’ta 23. Jandarma Tümen Komutanlığı tarafından 3 gün önce başlatılan hava destekli operasyon kapsamında dün bölgeye asker sevkiyatı yapıldı. Gıre Hırmo, Helane Pir, Derye Hesana, Avçınaroke ve Tuşimya alanlarında yoğunlaşan operasyona Özel Harekat Timleri de katılıyor.
Dersim’de Pülümür Vadisi’nde başlatılan operasyona Ovacık ve Nazimiye de katıldı. Pülümür Vadisi’ne son 7 yıldır ilk kez kara operasyonu başlatılırken, önceki gün çok sayıda araçla bölgeye asker sevk edilmişti. Dün sabah saatlerinden itibaren ise Tunceli 4. Tugay Komutanlığı‘ndan helikopterlerle bölgeye asker sevkiyatı yapıldı. Ayrıca Ovacık-Hozat İlçesi üçgeni ile Nazimiye’deki Düzgün Baba Dağı Kılderesi mevkiinde de askeri operasyonların başlatıldığı öğrenildi.
Öte yandan Diyarbakır Valiliği, Dicle İlçesi Kurşunlu Dağı ile Elazığ iline sınır Görese Dağı arasında 16 Aralık’ta başlatılan operasyonda 21 gerillanın yaşamını yitirdiği yönünde açıklama yaptı.
Türk savaş uçakları dün de Güney Kürdistan’ı bombaladı.



 HABER MERKEZİ