Zenûbiya 3. yılında

Kadın Haberleri —

Zenûbiya Kadın Topluluğu

Zenûbiya Kadın Topluluğu

  • Zenûbiya Kadın Topluluğu, iki yıllık mücadeleyi geride bırakarak, yeni yıla yeni planlarla giriyor.

Topluluk, 6 Haziran 2021’de kuruldu. Siyasi, ekolojik, kültürel ve toplumsal çalışmalar yapıyor. Kentlerde, mahallelerde ve Özerk Yönetim’in tüm kurumların tüm kadınlar için bir şemsiye oluşturmak için çalışmalarını yürütüyor. Merkezi Reqa’da bulunan topluluğun, Tebqa, Minbic, Dêrazor ve Reqa’da dört ofisi bulunmakta. Her ofiste 12 komite bulunuyor. Bu komitelerden 7 tanesi topluluğun ihtiyacına göre faaliyete geçirildi.

 

Nisrîn El Hesen

 

ANHA’ya konuşan Zenûbiya Kadın Topluluğu Reqa Şubesi Yönetim Üyesi Nisrîn El Hesen, Reqa, Minbic, Dêrazor ve Tebqa’nın DAİŞ çetelerinden kurtarılmasından sonra YPJ öncülüğünde hızlı ve geçici bir kadın yönetimi kurulduğunu, amacının kadınları örgütleyerek DAİŞ zihniyetinden ve ideolojisinden kurtarmak olduğunu hatırlattı. Nisrîn şöyle devam etti: “Ardından Zenûbiya Kadın Topluluğu yoluyla dört bölgenin kadın yönetimlerini örgütledik. İki yılda her türlü cehalete karşı bir mücadelenin merkezi halene gelerek kadınların güçlenmesi için çalışmalar sürdürdük. Kadınlara yönelik şiddete karşı mücadele ederek, siyasi ve örgütsel alanlarda kadınların rolünü güçlendirdik."

Topluluğun planlaması hakkında bilgi veren Nisrîn El Hesen, şunları paylaştı: “Daha fazla kadını topluluğa katmak için ekonomik projeleri etkinleştireceğiz. Kadınların dikkat ve farkındalık düzeyini yükseltecek, daha fazla eğitim ve atölye çalışması düzenlenecek. Sosyal programlar hazırlanacak, topluluğun kadın komünlerini mahalle ve köylerde harekete geçireceğiz.” REQA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.