Zeryan, ölümün ötesinde direndi

Kadın Haberleri —

Zeryan Deniz

Zeryan Deniz

  • YPS-JIN Koordinasyonu, Şehit Zeryan’ı andığı açıklamasında, “Zeryanların, Çiyagerlerin, Rukenlerin, Nucanların, Xebatkarların, Sevelerin, Asyaların, Memet Tunçların ve yine yüzlerce kahramanın savaşarak yıldızlaştığı bu mahalleleri, sokakları düşmandan temizlemek; yaşlı, genç, kadın, erkek demeden hepimizin görevidir” dedi.

YPS-JIN Şirnex komutanlarından olan Zeryan Deniz, 28 Mayıs 2016’da Şirnex’taki öz yönetim direnişleri sırasında dört yoldaşı ile birlikte şehit düştü. YPS JIN Koordinasyonu’nun sekizinci yıldönümünde andığı Zeryan Deniz, henüz 18 yaşında Botan’ın direniş kalesi olan Şırnex’te öz yönetim direnişlerinde yıldızlaştı.

Şirnex’in bütün mahallelerinde karış karış savaşan öncü bir kadın komutan olan Zeryan Deniz, “Ve bir daha Kürt gençlerinin vurulmuş, sere serpe uzanmış fotoğraflarını görmemek için kavga edeceğim. Her şeye rağmen mücadeleye devam!” sözleriyle hafızalara kazındı.

Zeryan Deniz, kadının düşman karşısındaki direngen, savaşkan, hesap soran karakteri ile yaratıcı, halkını sahiplenen, yurtsever, sıcak, sürükleyici, zeki yanlarını kişiliğinde özümsemiş ve Şirnex’te yediden yetmişe herkesin gönlünde yer edinmeyi başarmış bir komutandı. “Ölümüne değil ölümden ötesine direnmek” tespitiyle şehadetinden sonra da oluşturduğu direniş çizgisiyle halkının şahsında savaşmanın hakikatini ortaya çıkardı. 

YPS-JIN Koordinasyonu, Şehit Zeryan’ı andığı açıklamasında, “Zeryanların, Çiyagerlerin, Rukenlerin, Nucanların, Xebatkarların, Sevelerin, Asyaların, Memet Tunçların ve yine yüzlerce kahramanın savaşarak yıldızlaştığı bu mahalleleri, sokakları düşmandan temizlemek; yaşlı, genç, kadın, erkek demeden hepimizin görevidir” dedi. ŞIRNEX

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.