'Evinizi ve şehrinizi terk etmeyin'

Kadın Haberleri —

.

.

  • 'İşgalci Türk devletinin saldırısı altında olan Amûdêli kadınlar, yurtseverlik görevlerini hatırlattı. Saldırılarının amacının halkı korkutmak olduğuna dikkat çeken kadınlar, “Evlerinizi ve şehirlerinizi terk etmemeyin' çağrısında bulundu.

DELÎLA GABAR / ANHA-QAMİŞLO

İşgalci Türk devletinin, Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları sürüyor. Qamişlo Kantonu’na bağlı köylerde saldırılar sonucu bazı köylülerin yaşamını yitirdiği ve yaralıların olduğu bildirildi.

Yoğun saldırıların gerçekleştiği Amûdê ilçesinde ise halk öfkeli. Özellikle Amûdêli kadınlar “Ülkemizi savunmacağız” diyerek Türk devletinin saldırılarına boyun eğmeyeceklerini belirtti.

.
Cîhan Ehmed

Ülke varlığımızın göstergesi

Yurtseverliğin varlıklarının temeli olduğunu belirten kadınlardan Cîhan Ehmed, “Bugün ülkesinden kaçanlar kendisine yurtsever diyemez, onlar yurtsever değil. Böyle yaparak ülkelerini satıyorlar. Yurtseverlik ülkende mücadele ederek şehitlerin izinden gitmektir” dedi. Psikolojik savaşın etkisine girilmemesi gerektiğini söyleyen Cîhan Ehmed, “Bugün bizden, askeri güçlerimizin yanında kol kola mücadele ederek saldırılara karşı durmamız isteniyor” diye belirtti.

“Düşman toprağımızı hedef aldığında kadın ve gençleri hedef alıyor” diyen Cîhan Ehmed, saldırılarının amacının halkı korkutmak olduğuna dikkat çekerek, topraklarına bağlı olduklarını ifade etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bir sözünü hatırlatan Cîhan Ehmed şöyle dedi: “Önder Apo’nun dediği gibi ‘Birgün dünya da bize saldırsa karşılık vereceğiz ama kimseye saldırmayacağız.’ Her zaman savaşçılarımızın yanında yer alacağız, toprağımızı hiçbir zaman bırakmayacağız. Şehitlerimizin izinde olup ülkemize sahip çıkacağız.  Çünkü ülkemiz varlığımız ve geleceğimizdir.”

‘Oğlum ve eşim cephenin ön saflarında’

Kuzey-Doğu Suriye’deki bütün kadınlara seslenen Cîhan Ehmed, “Anneler çocuklarının savunma saflarına katılmasına engel olmamalı. Bugün ülkemi savunursam kendimi de savunmuş oluyorum. Bütün kadınlara silah eğitimi alma çağrısı yapıyorum. Eşim ve oğlum cephenin ön saflarında yer alıyor. Herkes ülkeyi savunma rolüne, Önder Apo’nun fikir ve felsefesine sahip çıkmalıdır “çağrısını yaptı.

.
Nûrsen Gelo

Ülke yoksa zulüm var

Zor zamanlarda yurtsever olmanın önemine dikkat çeken kadınlardan Nûrsen Gelo da şunları kaydetti, “Yurtseverlik köyüne, toprağına ve malına sahip çıkmaktır. Toprağımız için üzerimize her ne düşüyorsa yerine getirmeliyiz. Çocuklarımızın çizgisine, şehitlerimizin izine ve ülkemizin savaşçılarına sahip çıkmalıyız. İrademizle ülkemizi özgürleştiremezsek her zaman düşmanın zulmü ve baskısı altında yaşayacağız.”

.
Newroz Elî

Çocuklarımızı yurtseverlik bilinciyle büyütmeliyiz

Bugün yurtseverlik bilinciyle hareket etmeyenlerin aslında halkına düşmanlık edip ülkesini sattığını belirten kadınlardan Newroz Elî, “Yurtseverlik ülkeyi sevmektir, düşmanın saldırı ve kirli planlarına karşı durmaktır” dedi.

‘Yurtsever aileler olarak özgürlüğe kavuşmak için büyük fedakarlıklar yapmaları gerektiğini’ dile getiren Newroz Elî, şöyle devam etti: “Nasıl ki anne ve babalarımız bizi yurtseverlik bilinciyle büyüttülerse biz de bugün çocuklarımızı bu bilinçle büyütmeliyiz. Kanımızın son damlasına kadar toprağımızı terk etmeyerek yurtseverlik göreviyle kültürümüzün ve toprağımızın savunmasını yapmalıyız.”

Kadınlara evlerini ve şehirlerini terk etmeme çağrısında bulunan Newroz Elî, “Düşman her ne kadar kirli plan ve saldırılarla bizi yok etme siyasetini sürdürse de ülkemize olan bağlılık ve sevgiyle mücadele edeceğiz. Planlarını boşa çıkaracağız” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.