
Önceki gün de Avrupa Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde Fransa, Almanya ve Hollanda'da Adalet Nöbet Eylemleri yapıldı.
Üç yıl oldu, halen aydınlatılmadı
Fransa'nın başkenti Paris'te eylemciler, Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde 'Adalet İstiyoruz', 'Fransız Yargısının Utancı', 'Kadın, Mücadele, Yaşam' sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.Yol boyunca katliamın aydınlatılması talebini içeren bildiriler dağıtıldı. Kürdistan Enformasyon Bürosu’na gelindiğinde kısa bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Fransa’nın katliamı aydınlatmakla yükümlü olduğu hatırlatıldı. Üç yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen katliamın arkasındaki güçlerin aydınlatılmadığına dikkat çeken Kürt kadınlar, Çarşamba eylemlerinin adalet sağlanana kadar süreceğini vurguladı.
Hollanda ve Almanya'da eylemler
Den Haag’da Hollanda Parlamentosu önünde de Kürt kadınlar, 'Sakineyiz, Fidanız, Leylayız' ve 'Biz Adalet İstiyoruz' sloganlarını atarak adalet talebinde bulundu.
Almanya'da ise Münih, Düsseldorf ve Berlin kentlerinde eylemler vardı.
Münih kentinde Sara Kadın Komünü tarafından Fransız Konsolosluğu önünde yapılan eylemde katillerin ve katliamın arkasındaki güçlerin bir an önce adalet karşısına çıkartılması istendi. Sara Kürt Kadın Komünü ve YXK Münih tarafından yapılan açıklamada "Biz Fransız hükümetinden katilleri yargı karşısına çıkarıp, cezalandırmasını talep ediyoruz" denildi.
'Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz'
Düsseldorf'ta da Fransız Konsolosluğu önünde düzenlenen adalet eylemini bu hafta Dortmund Rozerin Kadın Meclisi organize etti. Eylemde sık sık, 'Katil Erdoğan ve İşbirlikçisi Fransa', 'Jin, Jiyan Azadî' sloganları atıldı.
Eylemde konuşma yapan Senem Ana, "Paris’te ciğerimizi sökerek bizi öldürmek istediler. Ama biz hiçbir saldırıya boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Paris Katliamı aydınlatılıncaya, suçlular cezalandırılıncaya kadar her Çarşamba burada olacağız" dedi.
Bildiri okunduktan sonra eylemde 1 Kasım Dünya Kobanê günü için yapılacak eylemlere katılım çağrısında bulunuldu.
Almanya'nın başkenti Berlin'de ise diğer günlerde olduğu gibi Adalet Nöbet Eylemi, DESTDAN Kadın Meclisi tarafından tarihi Brandenburg Tor'da yapıldı.
Fransa hükümeti ve yargı organlardan katiller ve arkasındaki güçleri adalet karşısına çıkartılması talep edilen eylemde, gelişmelerin takipçisi olunacağı vurgulandı.
Eylemlerin sonunda 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle yapılacak eylemlere çağrı yapıldı.
Y.ÖZGÜR POLİTİKA HABER MERKEZİ