'Oğluma hasrettim'

Kadın Haberleri —

Sabriye Erdoğan

Sabriye Erdoğan

  • Oğlu kimyasal silahla katledilen Sabriye Erdoğan, “Oğluma hasrettim. Oğlum Avaşîn’de kimyasal silah ile şehit edildi.  Kimyasal silah dünyada hiçbir insana karşı kullanılmamalı. Kimyasal silah kullanımı ahlaki değil. Hiçbir yerde kullanılmayan kimyasal silah sadece Kürtlere karşı kullanılıyor. Bu kaderimiz değil”  diyerek Kürtlere birlik çağrısında bulundu.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda Kurdistan özgürlük gerillalarına karşı kimyasal silah kullanımı devam ediyor. Türkiye’nin KDP işbirliği ile Başûrê Kurdistan sınırında bulunan Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarına kimyasal silah kullanımında şehit düşen Serhat Erdoğan’ın (Xelef Tolhildan) annesi Sabriye Erdoğan konuştu.

Sıcak ve bilinçliydi

Şirnex’in Cizîr ilçesine bağlı Çamkara köyünden 30 yıl önce göç ederek ilçe merkezine geldiklerini söyleyen Sabriye Erdoğan, Serhat’ın 8 çocuğunun en küçüğü olduğunu söyledi. Oğlunun daha küçüklüğünde yetişkin bir insan gibi olduğunu söyleyen Sabriye, “Okumayı çok seviyordu. Çok çalışkandı. Halkla ilişkileri çok sıcaktı ve bilinçliydi. Kimseyi kırmıyordu. Daha küçük yaşta Kürt halkının yaşadığı acılar ve karşı karşıya olduğu zulmü görüyordu. Sürekli olarak Kürtlere haksızlık yapıldığını söylüyordu. 26 Şubat 2015’de gitti. Kendisinden hiç haber alamadık, nereye gittiğini bilmiyorduk. Şehit düşene kadar da ondan hiçbir haber alamadık” diye konuştu. 

Ahlak ve vicdan yok mu?

Kimyasal silah kullanımına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan anne Erdoğan, “Oğluma hasrettim. Oğlum Avaşîn’de (26 Eylül 2022) kimyasal silah ile şehit edildi. Haberlerde duyduğumda ciğerim yandı. Kimyasal silah dünyada hiçbir insana karşı kullanılmamalı. Bu ne hukuki ne de vicdani. Kimyasal silah kullanımı ahlaki değil. Hiçbir yerde kullanılmayan kimyasal silah sadece Kürtlere karşı kullanılıyor. Bu kaderimiz değil. Müslüman olduğunu söyleyen bir ülke nasıl bu silahları bu kadar rahat kullanıyor. Ahlak ve vicdan yok mu?” diye sordu. 

Sadece birlikte başarabiliriz

Artık kan dökülmesini istemediklerini dile getiren Sabriye Erdoğan, “Biz Kürtlerin yüreği yaralı. Barış istiyoruz biz. Sadece barış biraz içimizi rahatlatır ve acılarımızı hafifletir. Bu savaşın son bulması için tüm Kürtlerin birlik olması gerek. Artık Kürtler öldürülmesin, annelerin yüreği yanmasın. Kürtlere artık bilinçlenip birliklerini oluşturması çağrısı yapıyorum. Sadece birlikle başarabiliriz” ifadelerini kullandı. 

SEMA ÇAĞLAK / JINNEWS-ŞIRNEX 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.