'Tam eşitlik istiyoruz'

Kadın Haberleri —

.

.

  • Rojhilatê Kurdistan ve İran’da kadınlar sembolik de olsa 8 Mart’ı kutladı. Rojhilatê Kurdistan’ın Sine, Meriwan ve İran’ın başkenti Tahran'da kadınların 8 Mart’ı kutladığı bildirildi.

Kadına yönelik şiddet, baskı ve çocuk yaşta “evlilik” olaylarının yaygınlaştığı ve kadının yok sayıldığı Rojhilatê Kurdistan ve İran’da kadınlar sembolik de olsa 8 Mart’ı kutladı. Rojhilatê Kurdistan’ın Sine, Meriwan ve İran’ın başkenti Tahran'da kadınların 8 Mart’ı kutladığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Tahran’da kadınlar, "Eşitlik istiyoruz", "Kadın, yaşam, özgürlük" sloganları atarak yazılı pankartlar taşıdı.

Eşitlik lüks değil, şarttır

Rojhilatê Kurdistan’ın Sine kentinde ise  bir araya gelen kadınlar, "Tam eşitlik istiyoruz", "Eşit ve özgür bir yaşam istiyoruz", "Kadın-erkek eşitliği lüks değil, şarttır", "Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" yazılı pankartlar açarak, özgür bir dünyada yaşamak istediklerini vurgulayan bildiri okudu. Eylem kadınların hep bir ağızdan söylediği şarkılar ve yöresel dansları ile son buldu.

Namus cinayetlerine hayır

Meriwan'a bağlı Zarivar Gölü kıyısı da 8 Martı kutlayan kadınlar da eşit bir yaşamı talep etti. 

Erkeklerin de katıldığı kutlamada kadınlar, "Eşitlik yoksa biz de yokuz", "Demokrasi", "Özgürlük" yazılı pankartları açtı. Kutlama, "Kadın, yaşam, özgürlük" ve "Namus cinayetlerine hayır!" sloganlarıyla sonlandırdı.

NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.