'Zeynep Celaliyan’a Özgürlük' eylemi 

Kadın Haberleri —

.

.

  • İsveç’in başkenti Stockholm’de bir grup Kurdistanlı Rojhilate Kurdistan kurum ve örgütleri öncülüğünde siyasi tutuklu Zeynep Celaliyan için eylem yaptı.

ŞİNOYÎ MENDAN / STOCKHOLM

Komalgeyê Demokratîk û Azadê Rojhilatê Kurdistanê-KODAR ve Komelga Jinên Azad yên Rojhilatê Kurdistanê-KJAR  tarafından başlatılan ’Zeyneb Celaliyan’a Özgürlük’ kampanyası çerçevesinde İsviçre’nin başkenti Stockholm’de bir eylem yapıldı.

Sergels Torget Meydanı’nda yapılan eylemde Zeyneb Celaliyan’ın durumuna ilişkin hazırlanan bildiri okundu. Çok sayıda siyasi tutuklunun da resimlerinin taşındığı eylemin amacına ilişkin okunan bildirgede siyasi tutukluların durumuna dikkat çekildi. 3 yılıdır siyasi tutuklu Zeyneb Celaliyan’dan doğru düzgün haber alınamadığı belirtilen bildirge İran rejiminin politikalarına dikkat çekildi. İran devletinin sağlık sorunu ağırlaşan Celaliyan’ın koşullarını düzeltmek gibi bir niyetinin olmadığı belirtilen açıklamada, “Kanlı İran rejimi esir tutsaklar üzerinden Kürt halkını cezalandırmak ve gözünü korkutmak istiyor” denildi.

İran rejimine teslim olmayan Zeyneb Celaliyan’ın ailesinin cezalandırılmak istendiği ifade edilen bildirgede kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı. İsviçreli sanatçı Albert Jansson’da şarkılarıyla eylemcilere destek verdi. Aşırı soğuk havaya bir rağmen meydanda toplanan kitle “Jin jiyan azadî” sloganları attı. 

Celaliyan için Oslo’da da eylem yapıldı

16 yılıdır tutsak olan Kürt kadın aktivist Zeynep Celaliyan için bir eylem de Norveç’in başkenti Oslo’da yapıldı. Norveç KJAR komitesi adına Rojin Alipanah açıklamada bulundu. Alipanah, uzun süredir Celaliyan’dan haber alınamadığını kaydetti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.