Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan kongre ile kuruluşunu ilan eden HDK Avrupa, 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunda, Avrupa’da oldukça aktif bir çalışmanın hazırlıklarını yapıyor. 

ANF’den Serkan Demirel’e konuşan, HDK Avrupa Dönem Eş Sözcüsü Demir Çelik, referandum hazırlığına başlayan HDK Avrupa’nın hedefinde 1 milyon 'Hayır' oyu olduğunu söyledi. 

4 Şubat 2017’de Brüksel’de yapılan kuruluş kongresinde 'Hayır' kampanyası konusunda kararlar aldıklarını belirtti. 

16 Nisan’da büyük tokat atılacak

Çelik şunları söyledi: "16 Nisan’da referanduma gidilecek bu anayasa her şeyden önce meşru olmadığından toplumun temel ihtiyaçlarını karşılamada yoksun ve Saray’daki tek kişiye yasamanın, yürütmenin ve yargının bağlanmış olmasının ortaya çıkaracağı diktatoryal yapı ve faşizmin halklarımız açısından yaratacağı tehlikeden dolayı da biz bu referandumda Avrupa’dan ciddi bir ses vermek istiyoruz. Başta İngiltere, Almanya, Fransa, İsviçre ve Avusturya olmak üzere bütün Avrupa’da, HDK-A üzerinden Hayır kampanyası yürüterek, bu kampanyanın nitelikli bir kazanıma yol açmasını amaçlıyoruz. Erdoğan’ın ortaya koyduğu bütün antidemokratik politikalara rağmen halk iradesinin tutuklama, belediyeleri gasp etme ile yok edilemeyeceğini göstermek için Avrupa’dan 1 milyon Hayır ile büyük bir destek vereceğiz. Avrupa’dan çıkaracağımız 1 milyon ‘Hayır’la bunun önüne geçmiş olabiliriz. 

Kürdistan’da öz yönetimler direnişinde, yakılıp yıkılmış kentlerimiz, diri diri bodrumlarda yakılmış halkımız ve tutuklanmış onbinlerce yoldaşımız üzerinde uygulanan politikalar ile AKP kendine bir gelecek var etmek istiyor. Biz de yaratılmak istenen politikalara karşı halk olarak 16 Nisan’da büyük bir tokat atıp Erdoğan’a ve onun faşizan uygulamalarına cevap olmak istiyoruz."


HABER MERKEZİ