10 kadın gazeteci gözaltına alındı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Türkiye ve Kurdistan’da 3 ayda kadın gazetecilere yönelik yaşanan hak ihlallerine ilişkin hazırladığı raporu yayınladı. Raporda, başta kadınlar olmak üzere tüm gazetecilerin haber yapma hakkının her türlü baskı yoluyla engellendiğine dikkat çekildi.

Erkek-devletin gerçekleştirdiği saldırılara rağmen kadın gazetecilerin görevlerini yapmaya, emek vermeye devam ettiğine işaret edilen raporda, şöyle denildi: “Hem dijital alanda hem de sahada halka gerçeklerin ulaşmaması için yoğun çaba sarf eden erkek-devlet aklı, gazetecilere dönük yargı tacizlerini de sürdürdü. Gazetecilere yönelik yalnızca dışarıda değil, içeride de (cezaevlerinde) baskı ve ihlaller yaşanıyor.”

5 gazeteciye işkence

Raporda, 3 ayda 10 gazetecinin gözaltına alındığı, 5 gazetecinin de işkenceye maruz bırakıldığı belirtildi. Kadın gazetecilere yönelik hak ihlalleri ve yargı süreçlerine ilişkin ayrıntılı bilgilerin gün gün verildiği raporda, tutuklu olan kadın gazetecilerin isimleri de paylaşıldı. Cezaevinde tutulan kadın gazeteciler şöyle: Derya Ren, Dicle Müftüoğlu, Dilan Oynaş, Elif Ersoy, Hatice Duman, Nadiye Gürbüz, Özden Kınık, Özlem Seyhan, Sibel Mustafaoglu ve Tülay Canpolat. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.