10 kolberden haber alınamıyor

  • Sınır hattında mahsur kalan 10 kolberin askerler tarafından gözaltına alındığı ve günlerdir haber alınamadığı öğrenildi. 

 

Van'ın Başkale ilçesinin Xaşkan Mahallesi’ne bağlı Derav mezrası ve Doğu Kürdistan’ın Urmiye kentine bağlı Koran köyünde bulunan sınırda, 10 kolberin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan kolberlerin yakını olduğunu söyleyen Sadeş Pelifken, MA’ya yaptığı açıklamada, 5 gündür haber alamadıkları yakınlarının sınırın Türkiye yakasında askerler tarafından gözaltına alındığı bilgisini edindiklerini aktardı. Kolberlerin gözaltına alındıktan sonra bölgeye gelen helikopterle götürüldüğünü anlatan Sadeş Pelifken, "Yakınlarımız İran-Türkiye sınır hattında sigara getirip, götürüyordu. 2 gün boyunca sınırda kaldılar. Her iki tarafta da asker ve pasdarlar (İran askeri) vardı. Sınırda iki gün boyunca soğukta kaldılar. 12 kişi vardı, ikisi kaçıp köye geldi. Sınırda mahsur kalan 10 kişinin ise Türk askerleri tarafından etrafları sarılarak gözaltına alındığı sonrasında helikopterle bölgeden götürüldüğünü söylediler. Yakınlarımızdan günlerdir haber alamıyoruz. Bize bir haber verilsin” dedi.

Gözaltına alınan kolberlerin isimleri şöyle: Mihemed Ehmedi, Şemsedin Heseni, Erdelan Xelili, Ferşad Ehmedi, Mahsun Ehmedi, Feyyaz Ehmedi, Arman Ehmedi, Yûsûf Kenani, Cambexş Ehmedi ve Behruz Ehmedi.   VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.