Kadınlar son dönemde AKP tarafından geçirilmeye çalışan yasalara karşı buluşuyor. 100 kadar LGBT+ ve kadın örgütü “Eşit ve özgür bir hayat için, bu yasalar böyle geçmez” diyerek bir deklarasyon imzaladı. 

 Kampanya kapsamında kadınlar ve LGBT+ bireyler 1 Ekim Pazar günü birçok farklı ilde ve Meclis’in açıldığı gün olan 2 Ekim’de ise Ankara’da olacak.

İmzacı olan örgütlerin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Kendi adımıza karar vermemizi, nasıl yaşayacağımızı seçmemizi engelleyen veya zorlaştıran tüm baskılara ve bu amaçla oluşturulan yasal çerçeveye karşı; kadınların her yanı şiddetle kuşatılmamış hayatlar sürebilmesi ve gittikçe artan ‘aileyi bir arada tutma’ baskısının hayatlarımıza mal olmaması için; bir araya geliyoruz ve hem sokakta hem sosyal medyada sesimizi yükselterek bu yasalar böyle geçemez diyoruz!

1 Ekim Pazar günü birçok farklı ilde; Meclis’in açıldığı gün olan 2 Ekim’de ise #BuYasalarBöyleGeçmez demek için Ankara’da olacağız!”

İmzacı örgütler arasında TJA, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu başta olmak üzere çok sayıda kadın platformları, dayanışma vakıf, dernek, merkez ve inisiyatifler bulunuyor. 



 HABER MERKEZİ