10’uncu savcısı da görüşmedi

  • Şenyaşar Ailesi, dört yılı aşkın süredir “gizli” yürütülen hastanedeki katliam soruşturması dosyasına atanan 10’uncu savcı ile görüşme taleplerine olumsuz yanıt aldı.

 

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 550. gününe girdi. Sabahın erken saatlerinde Suruç’ta bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelen aile, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi”nde nöbeti başlattı. “Hak arayışımız 549’uncu gününde devam ediyor” dövizi ve Adalet Nöbeti boyunca çekilen fotoğraflardan oluşan “Adalet sergisi” önünde nöbetlerini sürdüren aile, adliyeye yolu düşenlere dava hakkında bilgi veriyor. 

Ferit Şenyaşar, “Adliyeye girmeden önce vatandaşlar bu manzarayı, anneyi ve annenin etrafındaki görselleri görüyor ve ortada bir haksızlık ve zulüm olduğunu görüyor ve kabul ediyorlar. Hastane davası üzerinden dört yıldan fazla bir zaman geçiyor, hala gizlilik kararı devam ediyor” diye konuştu. Dört yılı aşkın süredir “gizli” yürütülen hastanedeki katliam soruşturması dosyasına bakan 10’uncu savcı değişikliğine dikkat çeken Şenyaşar, savcıyla yapmak istedikleri görüşme talebinin reddedildiğini aktardı. Şenyaşar, adalet sağlanmadan adliye önünden ayrılmayacaklarını bir kez daha yineledi.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.