14 Temmuz direnişçileri anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri

  • Avrupa’nın birçok kentinde 14 Temmuz 1982 Büyük Ölüm Orucu direnişçilerinden M. Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek anıldı.

 

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçilerini anma etkinlikleri devam ediyor. Almanya’nın Hanau, Dresden, Mönchengladbach, Halle kentleri ile İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen anma etkinliklerinde bugün zindanlarda tecride karşı süren direnişin sahiplenilmesi gerektiği belirtildi.

Hanau kentinde düzenlenen anmada, Frankfurt şehit aile kurumu adına yapılan bir konuşma yapıldı ve şunlar belirtildi "12 Eylül faşist askeri rejimine karşı, Diyarbakır zindanında geliştirilen, 14 Temmuz 1982 büyük ölüm orucu direnişini, Kürt özgürlük hareketi ve halkımız ulusal onur günü olarak tanımlıyor ve anıyoruz.”  Anma 14 Temmuz direnişini anlatan sinevizyon gösterimi ve "Bijî Berxwedana Zindane" sloganıyla sona erdi.

Dresden’de Uta Kadın Meclisi’nin organize ettiği anmada 14 Temmuz direnişçilerinin hayatları, mücadeleleri ve direnişteki rollerini anlatan sinevizyon gösterildi. Yapılan açıklamada, 14 Temmuz direnişçilerinin bıraktığı mirasa ve TC zindanlarında tecride karşı yapılan açlık grevlerine dikkat çekildi.

Mönchengladbach’da şehitler anısına konuşmalar yapıldı, direniş şarkıları seslendirildi.

Halle kentinde düzenlenen anmada 14 Temmuz’un Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde tarihsel bir önem taşıdığı belirtildi.

İsviçre’nin Zürih kentinde de 14 Temmuz direnişçileri ile şahadetinin yıldönümü vesilesiyle HPG gerillası Cotkar Karker (Ramazan Arslan) anıldı. Anmaya şehit yakınları ile çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Yapılan konuşmada “Kürt halkının özgürlüğü uğruna yaşamını feda eden kahramanların direniş mücadelesine sahip çıkarak onlara layık bir şekilde direnişi zaferle taçlandıracağız. Şehit aileleri olarak şehitlerimizin anılarına bağlı kalacağız” denildi. Anma, 14 Temmuz direnişine ilişkin sinevizyon ve Cotkar Karker'in mücadele yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi ardından “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.