14 Temmuz direnişçileri ve Temmuz şehitleri anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri

  • Hollanda’nın Den Haag, Almanya’nın Berlin ve Esslingen, Fransa’nın Rennes ve Bordeaux kentlerinde 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri ve Temmuz şehitleri anıldı.

 

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde Temmuz ayında şehit düşen savaşçılar ve 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu şehitleri Den Haag, Berlin, Esslingen, Rennes ve Bordeaux kentlerinde anıldı.

 

DEN HAAG

14 Temmuz direnişçileri ve Temmuz ayında şehit düşen savaşçılar Den Haag kentinde anıldı. Etkinlikte konuşan siyasetçi Bedrettin Kavak, Mazlum Doğan ile başlayan ve Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek öncülüğünde sonuçlanan direnişe ilişkin şunları söyledi: “Mazlum Doğan üniversiteden Batman’a gelmişti ve kendilerini Kürdistan devrimcileri olarak tanıtıyorlardı. Biz Mazlum Doğan’a ayaklı kütüphane diyorduk. Kemal Pir için de ‘ayaklı ordu’ denilirdi. Kemal Pir, Dersim’i ve Batman’ı çok severdi. Zindandayken bize Dersim dört dağ içinde stranını söylerdi. Ölüm orucu sırasında Esat Oktay’ın kendisine öleceğini söylemesi üzerine Kemal Pir, ‘Ben kendi isteğimle ölüyorum sen ise istemeyerek öleceksin’ demiştir. Hayri Durmuş, gerçek bir temsille kendini ortaya koymaktan ısrar ederdi. Mahkemede özellikle bağımsız, birleşik Kürdistan askeri olarak kendimizi tanımlamamızın önemini anlatırdı. Mahkemede çok genç olan Ali Çiçek de ölüm orucuna katıldığını açıklamıştır. Direniş öncülerinden Akif Yılmaz, Mazlum Doğan’ı zindandan kaçıramadığı için üzülürdü. Şehitler tarihimizdirler, onlar kendini kanıtlamıştır.”

İki şehit babası konuştu

Kavak’tan sonra iki şehit babası olan doktor Fevzi Akbulut söz aldı. Mimar olan kızı Şirin Akbulut’u Temmuz ayında , doktor oğlunu ise Haziran ayında şehit verdiğini belirten Akbulut, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kızına kod isim olarak Peri ismini verdiğini hatırlattı. “Bu yüzden Peri suyuna ayrıca sahip çıkıyorum” diyen Akbulut Peri suyu üzerinde ekolojik dengeye ters bir şekilde kurulan barajlara karşı çıktığı için sistem tarafından hedef alındığını ve mülteci olmak zorunda bırakıldığını da söyledi. “Kürtlerin özgürlüğü birlikten geçer” diyen Akbulut, Kürt halkına örgütlülüğü yükseltme ve sahip çıkma çağrısında bulundu.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen bir etkinlikle şehit Baran Mawa anıldı. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan TCŞ aktivisti Baran Zane “Kürdistanlı gençler, Baran Mawa ruhuyla mücadele etmeli ve direnişi yükseltmelidir” dedi. Berlin Şehit Aileleri Komisyonu’ndan Hüseyin Doğan’ın konuşması ile devam eden anma “Şehit Namirin” sloganları ile sona erdi.

ESSLİNGEN

Almanya’nın Esslingen kentinde de şehit Baran Mawa anıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, Baran Mawa’nın yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi ile devam etti. Anma “Şehid Namirin” sloganları ile son buldu.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de 14 Temmuz derinişçileri anıldı. Yapılan konuşmalarda Diyarbakır zindanında sergilenen direnişin Kürdistan’daki mücadelenin büyütülmesindeki rolüne vurgu yapıldı. Anma sinevizyon gösterimi ardından “Berxwedan jiyanê”, “Şehid namirin”, “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sonlandırıldı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de şehit Baran Mawa anıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde “Şehitlerin mücadelesini başarıya ulaştırmak, Baran Mawa ruhuyla mücadeleyi büyütmekten geçer” denildi. Anma “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.