142 köpekle gömülü çocuk

Toplum/Yaşam Haberleri —

142 köpekle gömülü çocuk

142 köpekle gömülü çocuk

  • Rusya Bilimler Akademisi Mısır Araştırmaları Merkezi’nden arkeologlar, Mısır’da sekiz yaşında bir çocuk ve 142 köpeğin birlikte gömülmüş kalıntılarını ortaya çıkardılar.

Kahire yakınlarında yapılan keşif, MÖ 1. yüzyıl ile MS 1. yüzyıl arasına tarihleniyor. Bu süre zarfında Romalılar Mısır’ı kontrol ediyordu.

Yüzde 87’si yavru olan gömülmüş köpeklerin sel sonucu hayatını kaybettiği düşünülüyor. Arkeologlar, bu hayvanların hiçbir şiddet içermeden aynı anda öldüklerini düşünüyor. Köpeklerin üzerinde o dönemde rezervuarlarda bulunan mavi kile rastlanması, köpeklerin boğulduğu teorisini destekliyor.

Çok sayıda hayvana tapan eski Mısırlılara rağmen, köpeklerin genellikle kutsal olduğuna inanılmıyordu. Köpekler bu dönemde genellikle evcil hayvan olarak ve emekleri için kullanıldılar. Ancak, bazı köpekler mumyalanmış ve sahipleriyle birlikte gömülmüştü. Arkeofili’nin haberine göre eski Mısırlılar, köpek başlı tanrılar Anubis ve Upuat’ın öbür dünyada ölülerin ruhlarıyla birlikte olduğuna inanıyorlardı. Bazı köpekler, bir cenaze töreninde muska rolü oynamak için kurban edildi.

Çocuk neden oradaydı?

Bununla benzerlik kurulabilecek tek vaka, Hierakonpolis’teki bir mezarlıkta 12 köpekle birlikte bir çocuk kalıntısının bulunmasıydı. Çocuğun neden oraya gömüldüğü bilinmiyor. Araştırmacıların teorisi, çocuğun köpeklere bakarken öldüğü ve onlarla birlikte gömüldüğü yönünde.

KAHİRE

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.