170 yıllık Reuters’ta bir ilk

Kadın Haberleri —

.

.

  • Uluslararası haber ajansı Reuters’ın genel yayın yönetmeni Alessandra Galloni oldu. 170 yıl önce kurulan ajansın başına ilk defa bir kadın geçmiş oldu.

LONDRA

Haber ajansı Reuters’ın son 10 yıldır haber odasını yönettikten sonra bu ay emekli olan Stephen J. Adler’in yerine Alessandra Galloni’yi genel yayın yönetmeni olarak belirledi.

Galloni, dünya çapında 200 lokasyonda yaklaşık 2 bin 450 gazeteciden oluşan bir kadroya sahip olan ajansın en üst pozisyonuna gelecek.

Roma doğumlu olan 47 yaşındaki Alessandra Galloni, iş ve siyaset haberlerini kapsayan geniş deneyime sahip. Kariyerinin başında Reuters İtalyanca haber servisinde çalışan ve dört dil bilen Galloni, Harvard Üniversitesi ve London School of Economics’ten dereceler aldı.

The Wall Street Journal’da geçirdiği yaklaşık 13 yılın ardından 2013 yılında Reuters’e geçerek Londra, Paris ve Roma’da muhabir ve editör olarak ekonomi ve iş alanında uzmanlaştı.

Galloni yaptığı açıklamada, “170 yıldır Reuters bağımsız, güvenilir ve küresel habercilik standardını belirledi. Yetenekli, kendini işine adamış ve ilham verici gazetecilerle dolu birinci sınıf bir haber odasına liderlik etmek bir onurdur” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.