193 aydın, sanatçı ve gazeteci: Kobanê davası hukuksuzdur

Kobanê Kumpas Davası

Kobanê Kumpas Davası

  • Burhan Sönmez, Orhan Pamuk, Ali Topuz, Ahmet Telli, Zülfü Livaneli, Jülide Kural, Binnaz Toprak, Murathan Mungan, Elif Şafak’ın aralarında olduğu 193 sanatçı, aydın, gazeteciler, Kobanê davasındaki hukuksuzluğa tepki gösterdi.

Kobanê davasına dikkat çeken 193 aydın, sanatçı ve gazeteci, Kobanî davasını endişe ile izlediklerini belirterek, anayasal hakların çiğnendiğini söyledi.

Sanatçı, aydın, gazetecilerin açıklaması şöyle:

“Uluslararası toplumun tereddütsüz lanetlediği İŞID’in Kobanê’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’de gerçekleşen protestolar gerekçe gösterilerek, 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobanî davasını endişeyle izlemekteyiz.

AİHM Büyük Dairesi’nin de onayladığı ihlal kararına rağmen hâlâ 18 kişinin tutuklu yargılandığı davada, adil yargılanma hakkı, siyasi faaliyette bulunma ve ifade özgürlüğü hakkı başta olmak üzere bütün anayasal haklar çiğnenmektedir.

Sanat ve fikir insanları olarak bu açık hukuksuzluğun karşısında olduğumuzu beyan ediyor, Ülkemizi hukuktan, barıştan, demokrasiden adeta dev adımlarla uzaklaştıran tutumlardan acilen vazgeçilmesini talep ediyoruz.” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.