20 yaşındaki kadına toplu cinsel saldırı

Kadın Haberleri —

❏

  • Kıbrıs Cumhuriyeti'nin doğusundaki Ayia Napa tatil beldesinde beş İsrail vatandaşı 20 yaşındaki İngiliz vatandaşı bir kadına cinsel saldırıda bulundukları suçlamasıyla gözaltına alındı.

Artı Gerçek’in haberine göre, mahkemeye çıkarılan zanlılar soruşturma kapsamında sekiz gün boyunca gözaltında tutulacak.

‘İstismar vakasının parçası’

İsrail Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, gözaltında tutulan vatandaşlarının aileleri ve Kıbrıslı yetkililerle iletişim hâlinde olunduğunu açıkladı. İsrail'deki 'Tecavüz Kriz Merkezleri Derneği' İcra Direktörü Orit Sulitzeanu, olayın bir dizi grup cinsel istismar vakasının bir parçası olduğunu öne sürdü.

‘Tehlikeli cinsel istismar olgusu gelişiyor’

Sulitzeanu, "Bu vaka İsrail toplumu için bir uyarıdır çünkü bu münferit bir vaka değildir, aksine 2019'da Ayia Napa'da, yaklaşık bir ay önce Rodos'ta ve 2019'da Girit'te olduğu gibi, yurtdışındaki rekreasyon kültürünün bir parçası olarak burada tehlikeli bir grup cinsel istismarı olgusu gelişmektedir" dedi.

Sulitzeanu, "İsrail'deki eğitim sistemi, gençlerin sağlıklı cinsellik konusunda eğitilmesinde ve cinsel zararın önlenmesinde, rızanın ne anlama geldiğinin tartışılmasında ve tabii ki suç teşkil eden videoların fotoğraflanması ve dağıtılması konusunda kritik bir role sahip olduğunu" hatırlattı. KIBRIS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.