Şırnak’ın Cizre İlçesi’ndeki ev baskınlarında gözaltına alınan 23 kişiden 1’i çocuk 19 kişi ‘KCK şehir yapılanması içinde yer aldıkları’ iddiasıyla tutuklandı. P.İ. isimli çocuk Mardin Çocuk Cezaevi’ne gönderilirken tutuklanan BDP’lilerden isimleri öğrenilenler şunlar: BDP Cizre İlçe Yöneticisi Mehmet Atabilen, İhsan Saçan, Zekiye Malgaz, İhsan Sami Doğan, İskan Ekmekçi, Mehmet Emin Yıldırım, Mehmet Sami Saçan, İhsan Batur, Emine Çağırga, Ahmet Ekeren, Mehmet Darga, Hikmet Yılmaz, Zekiye Edin, Selim Şeftali, M. Halil İnan, Bahar Cilasun, Harun Sabuncu.

Batman’da 5

Batman’ın Bahçelievler ve Pınarbaşı mahallelerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 6 kişi de dün Adliye’ye sevk edildi. BDP İl yöneticisi Samet Demir, Mehmet Demir, Latif Doğan, Şükran Yılmaz ve Recai Sezer 2911 sayılı „Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek“ iddiasıyla tutuklanarak Batman M Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Batman Belediyesi çalışanı Medeni Onar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Manisa’da 2’si çocuk 5

Manisa’daki ev baskınlarda gözaltına alınan 2’si çocuk 5 kişi de tutuklandı.
Gözaltın alınan Y.Y, Z.A. isimli çocuklar ile Abdullah Silinsin, Şahin Aslan ve Halil Alpar, Manisa 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde „Suç ve suçluyu övmek“, „Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet etmek“ ve „Kamu malına zarar vermek“ iddialarıyla tutuklandı.

Sizi kim yönlendirdi?

Siyasi soykırım operasyonlarına karşı BDP’nin başlattığı ihbar kampanyasına katılanlara yönelik baskılar da artıyor. Dersim’de kendisi ihbar eden 28 kişi ifade için çağrıldı. Tunceli Emniyet Müdürlüğü’nde „Neden KCK’lisin?“, „Sizi kim yönlendirdi?“, „Kim size bu dilekçeleri verdi?“ ve „Nasıl bir araya geldiniz?“ şeklinde soruların sorulduğu öğrenildi. BDP Merkez İlçe Başkanı Özgür Söylemez, bir haftadır her gün ihbar dilekçesi verenlerden birilerinin ifadeye çağrıldığını belirtti.

 Eski milletvekiline gözaltı

BDP Dersim eski Milletvekili Şerafettin Halis, dün sabah Bingöl’de gözaltına alındı. BDP’nin dün yapmayı planladığı hava muhalefeti nedeniyle iptal edilen „Ez li vir im“ mitingi için kentte olan Halis, kaldığı otelde gözaltına alınarak Emniyet’e götürüldü. Hakkında açılan bir dava nedeniyle ifade vermediği için gözaltına alındığı öğrenilen Halis, savcılıktaki işlem ardından serbest bırakıldı.

HABER MERKEZİ