3 bin fidan dikildi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kongra Star Ekoloji Komitesi öncülüğünde başlatılan “Kadınların öncülüğüyle toplumsal ekolojiye dönüş” hamlesi çerçevesinde 3 bin fidan dikilirken, yapılan 100 seminer ile ekolojik bilinç oluşturulmaya çalışıldı.

ROJ HOZAN / NÛJINHA-QAMIŞLO

Mart ayının başında Kuzey-Doğu Suriye’de “Kadınların öncülüğüyle toplumsal ekolojiye dönüş” sloganıyla fidan dikme hamlesini başlatan Kongra Star Ekoloji Komitesi şimdiye kadar 3 bin fidanın dikildiğini açıkladı. 

Savaş yeşil alanları yok etti

Çevreyi, doğayı koruma, yeşillendirme amacıyla başlatılan hamle kapsamında 100 seminer verildiğini söyleyen Kongra Star Ekoloji Komitesi Sözcüsü Rihan Temo, “Başlattığımız hamle ile bahar sevincimizi ekolojik bir renge büründürmek istedik. Çevreye sahip çıkmamız gereken bir süreçteyiz. Çünkü Kuzey ve Doğu Suriye’de on yıldır savaş ve işgal girişimleri yaşanıyor. Bu savaşlarda birçok silah çeşidi kullanıldı. Bu çevreyi olumsuz anlamda etkiledi. Mevcut savaş ve işgal nedeniyle çevreyi koruma anlamında eksik kaldık. Savaş nedeniyle yeşil olan alanlarımız yok oldu. Doğaya sahip çıkmak ve temiz bir çevre için kadınlar öncülüğünde ekolojik bir geri dönüş yapmak istedik” diye konuştu.

.
Rihan Temo

Ekolojik bir zihniyet oluşturmak istedik

Hamlenin esas amacının, herkesin kendini çevreden sorumlu görmesini sağlamak olduğunu dile getiren Temo şöyle dedi: Ekolojik bir zihniyet oluşmasını istedik. Eğitim komitelerimiz aracılığıyla bölgenin köy ve kasabalarında 100'e yakın seminer verdik. Ağaç sayısını artırmak istedik. Bu yüzden de 3 binden fazla ağaç diktik. Bu yılki temel görevimiz çevreyi yeşillendirmektir. 

Asıl mücadele zihniyet alanıda olacak

Yeni dönem projelerini de açıklayan Temo, asıl mücadeleyi zihniyet alanıda vereceklerini belirterek, şunları kaydetti: Yılardır bizlere empoze edilen zihniyeti değiştirmek için ideolojik hamlemiz devam edecek. Belki tam bitiremeyeceğiz ama en aza indirmeye çalışacağız. Yurttaşlar aracılığıyla meyve ağaçları dikmek istiyoruz. Temizlik konusunda çalışmalarımız var. Kısmen bunu sağladık ama daha da genişletmek istiyoruz.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.