3 kentte gözaltılar

Haberleri —

İzmir’de yapılan ev baskınlarında aralarında Barış Annesi Behiye Yalçın’ın da olduğu en az 15 kişi gözaltına alındı. Adana’da da 7 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da ise 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can, evine baskın yapılarak gözaltına alındı.

İzmir’de dün sabah saatlerinde HDP yöneticisi ve üyelerine yönelik yapılan ev baskınlarda 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Barış Anneleri Cemile Aydın (67), Hayat İzgi (48), Behiye Yalçın (60) da var. Kentte gözaltına alınan diğer isimler ise şöyle: Zarife Karasungur, Sabri Adıbelli, Fatma Yetim, Mahmut Demir, Ezgi Yagcı, Dünyamali Aniç, Sebahattin Işık, Kerem Ay, Neriman Ay, Türkan Poyraz ve İbrahim Kortak.

Gözaltına alınanların İl Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, soruşturmaya dair “gizlilik” kararı alındığı öğrenildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında da “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında Adana, İstanbul ve Dersim’de 8 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda dijital malzemelere ve bazı kitaplara el konulurken, 4’ü kadın 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da ise 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can gözaltına alındı. Can, İzmir’de yaptığı bir konuşmadan dolayı hakkında başlatılan soruşturma doğrultusunda İstanbul’daki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Evinde yapılan arama sırasında bilgisayarına el konulduğu öğrenilen Can, Ataköy Polis Karakolu’na götürüldü.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.