HPG gerilları kış koşullarında eylemlerini sürdürüyor. HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptığı açıklamada, gerillaların Amed-Hani karayolu üzerinde askeri konvoya yönelik gerçekleştirdiği eylemde 1 zırhlı aracın imha edildiğini bildirdi. Ölü ve yaralı asker sayısının ise tespit edilemediği kaydedildi.
Türk basınında yer alan haberlerde ise patlama yerine çok sayıda ambulansın gönderildiği ve patlamada en az 6 askerin yaralandığı belirtildi. Gerillaların eylemi nedeniyle Hani-Lice karayolu da uzun süre trafiğe kapatıldı.

Karakol Komutanı öldürüldü

HPG gerillaları Mardin'in Ömerli İlçesine bağlı Ünsalı Köyü Jandarma Karakolu'na da uzun namlulu silahlarla eylem düzenlendi. Türk basını eylemde Karakol Komutanı bir astsubayın öldüğünü, bir uzman çavuşun da yaralandığını bildirdi.

Rubarok'ta havanla eylem

Şemdinli'nin Rubarok (Derecik) beldesine bağlı Girane (Umurlu) Köyü'nde bulunan askeri karakola ise gerillalar gündüz saatlerinde eylem düzenledi. Yerel kaynaklara göre, saat 13.45 sularında karakola havan toplarıyla saldırıldı. Eylem sonrası Çiyayê Govendê (Balkaya) bölgesine yoğun obüs, havan ve top atışları yapıldı. Şemdinli sınır hattında da savaş uçakları ve helikopter hareketliliği dün gün boyunca devam etti.

Cudi'de operasyon

Ayrıca Şırnak’ın Cudi Dağı’nda helikopterler eşliğinde operasyon düzenlendi. Yerel kaynaklar, Cudi'de birçok bölgenin helikopterler tarafından bombalandığını kaydetti. Operasyonların Gelîyê Şiltê, Girê Bêmgê, Helbistogê ile Serdehlê alanlarında çok sayıda özel birlik ve korucuların katılımıyla sürdüğü belirtildi.

HABER MERKEZİ