3 RJAK üyesi için imza kampanyası

Kadın Haberleri —

NERIMAN OSMAN

NERIMAN OSMAN

  • KDP tarafından alıkonulan üç RJAK üyesi için imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya katılan aydınlardan Nerîman Osman, “Dünyanın neresinde bir kadın kendi toprağında kadınlara destek olduğu için gözaltına alınmıştır” diye sordu. 

Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) üyeleri Xewla Mihemed Hesen, Ciwana Abdulbaqî ve Seyran Ehmed, Başûrê Kurdistan’ın başkenti Hewlêr’de KDP Asayişi tarafından alıkonulmasının üzerinden 15 gün geçti.

5 Ağustos’ta alıkonulan 3 RJAK üyesinin serbest bırakılması için   kadın aktivistler ve gazeteciler imza kampanyası başlattı.

Kadınların tutulması için hiçbir neden yok
Kampanyaya katılan aydınlardan Nerîman Osman, Başûrê Kurdistan’daki siyasal durumun tehlikelerine işaret etti.

Üç kadın siyasetçinin neden alıkonulduğuna dair şu ana kadar herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını ifade eden Nerîman Osman, kadınların tutulması için hiçbir nedenin olmadığını dile getirdi: “Bu kadınların hiçbir suçu yok. Tek suçları, topraklarındaki ferman nedeniyle acılı olan kadınlara destek vermeleri ve dayanışma göstermeleridir.” 

Êzîdîlerin yaraları halen taze

Şengal halkının yaşadığı acıların halen taze olduğunu dile getiren, “Şengal ve Êzîdîlere karşı yapılanlar enfalin başka türüdür” diye belirten  Nerîman Osman devam şunları kaydetti: “Dünyanın neresinde bir kadın kendi toprağında kadınlara destek olduğu için gözaltına alınmıştır?’ Kürdistan’da yapılan bu uygulamalar insanlık dışıdır.” 

Türk devleti Kurdistan’ın petrol ve ürününe el koydu

Nerîman Osman, Başûrê Kurdistan’da siyasette bir boşluğun oluştuğunu vurgulayarak, Türk devletinin bu boşluğu “izin verilmiş gibi” kullandığına dikkat çekti: “Türk devleti, Başûrê Kurdistan’daki bütün ürün ve petrole el koymuş. Çünkü bu parçada huzur olursa diğer parçaların da özgürleşeceğini biliyor. Bu nedenle bölgedeki güç, Türkiye’ye teslim edilmiş. Türkiye siyasetteki bu boşluğu kullanmaya çalışıyor ve topraklarımıza müdahale ediyor.”

Nerîman Osman son olarak “KDP’nin bu haksız uygulamaları karşısında kadınlar seslerini yükseltmeli” dedi.

NÛJINHA/SILEMANÎ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.