3 Temmuz’da bizler de alanlarda olacağız

Yurt Dışı Haberleri —

  • Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nde yer alan Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi aktivistleri Hüseyin Yılmaz ve Abdullah Demirbaş 3 Temmuz’daki eylemlere katılım çağrısında bulundu.

 

Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlayan ve 10. yılına giren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 471. haftasında devam ediyor. Kürt kurum temsilcilerinin bu hafta devraldığı nöbete Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi içerisinde yer alan Ağrı eski Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz ve Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da katılıyor.

Hüseyin Yılmaz

İşgal saldırılarına karşı temaslarda bulunmak amacıyla Güney Kürdistan’a giden grupta yer alan Yılmaz,  “Halkın işgale olduğu kadar KDP’nin işgale karşı sessizliğine de büyük bir tepkisi var. KDP bu tepkilerin örgütlenmesine izin vermiyor. Ancak Defend Kurdistan olarak gerçekleştireceğimiz eylemlerle Güney Kürdistan halkının sesi olacağız. Herkes bu savaşa karşı sözünü söylemek için 3 Temmuz’da düzenlenecek eyleme katılmalı" dedi.

Abdullah Demirbaş

“En temel ölçüt işgale karşı örgütlenmek ve direnmektir" diyen Demirbaş, "İşgale karşı çıkılmamasının tümden herkesin hayatının işgal edilmesi anlamına geliyor. Türk devleti uluslararası hukuk ve insanlığa ait her değeri ayak altına alarak, Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bir mafya ve suç devleti olarak işgal ettiği yerlerdeki yağma, talan ve asimilasyonla Kürdistan’a ait tüm zenginlikleri içerisinde bulunduğu ekonomik krizden çıkış reçetesi olarak görüyor" dedi. Demirbaş, soykırım ve asimilasyona karşı 3 Temmuz’da gerçekleşecek eylemde herkesin yer alması gerektiğini söyledi.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.