30’a yakın merkezde işgal saldırılarına büyük öfke

Yurt Dışı Haberleri —

Foto: Agit Erkendi

Foto: Agit Erkendi

  • Almanya, Fransa, İsviçre gibi çok sayıda ülkede de Kurdistanlılar ve dostları Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye ile Başûrê Kurdistan'a yönelik işgal saldırılarını alanlara çıkarak protesto etti. 
  • Almanya’nın Kiel, Ulm, Karlsruhe, Heilbronn, Stuttgart, Freiburg, Siegen, Frankfurt, Saarbrücken, Nürnberg; Fransa’nın Marsilya; İsviçre’nin Zürih, Basel, Luzern; İsveç’in başkenti Stockholm, Gävle; Avusturya’nın başkenti Viyana, Salzburg; İtalya’nın Floransa ve Kıbrıs’ın Limasol kentleri de eylemlerin yapıldığı kentler arasındaydı. Yapılan yürüyüş ve mitinglerde “Bijî Berxwedana QSD”, “Bijî Berxwedana Rojava”, “Katil Erdoğan”, ”Terörist Türkiye”, “Jin Jiyan Azadî”, "Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları öne çıktı. 

Frankfurt’ta tren garından kent merkezine yapılan yürüyüşte YPG ve YPJ bayrakları taşındı ve "Toprağımızı ve kazanımlarımızı koruyacağız" mesajı verilerek, Rojava’yı sahiplenme çağrısı yapıldı. 

Saarbrücken’de yapılan eylemde işgal saldırıları ile 30. yılına giren PKK yasağı birlikte protesto edilerek, Alman devletine "Türkiye’ye verdiğiniz destekle Kürtler katlediliyor. Bundan vazgeçin" mesajı verildi. 

Marsilya’da binler yürüdü

Fransa’nın Marsilya kenti ise yine kitlesel bir eyleme imza attı. Kesintisiz eylemlerin sürdüğü kentte binlerce kişi Castelanne meydanında bir araya gelerek “Rojava hava sahası derhal kapatılsın”, “İşgalci Türkiye Kurdistan’ı bombalıyor”, “İşgale ve İhanete Karşı Kurdistan’ı Savunacağız” pankartları, PKK, YPG, YPJ bayraklarıyla Türk Konsolosluğuna yürüdü. DKTM adına konuşan Erhan Karayazı, "Onlar Osmanlı torunuysa biz de Seyit Rıza’nın Şex Said’in torunlarıyız. Dün direndik, bugün de direneceğiz. Bu saldırılar sürdüğü sürece alanları terk etmeyeceğiz" dedi. 

İğrenç bir çifte standart

İsviçre’nin Basel kentinde AufBAU, BastA gibi örgütlerle birlikte yapılan eylemde konuşan BastA Partisi Genel Sekreteri Franziska Stier uluslararası güçlerin Kürtlerin katledilmesine onay verdiğinin altını çizerek, "Her ne pahasına olursa olsun insanlık ve savaş suçlarına karşı çıkacağız" dedi. 

Avusturya’nın Salzburg kentinde Mirabelplatz’dan Mozartplatz’a yüründü. Salzburg KPÖ Belediye Meclisi üyesi Kay Michael Danki, "Rusya'yı Ukrayna'ya yönelik savaştan dolayı kınayan Batılı devletler, Türkiye'nin zulmüne göz yumuyor. Tüm dünyayı DAİŞ teröründen koruyan Kürtler şimdi NATO silahlarıyla katlediliyor. Bu iğrenç bir çifte standart iğrençtir ve Avrupa ile ABD için yüz karasıdır" diye konuştu.  

Günlerdir saldırılara karşı eylem yapılan İtalya’nın Toscana bölgesinde bu kez de Floransa Valilik binası önünde açıklama yapıldı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.