33 düş yolcusu unutulmadı

Yurt Dışı Haberleri —

Düş yolcuları Berlin ve Basel'de anıldı

Düş yolcuları Berlin ve Basel'de anıldı

  • Suruç'ta 20 Temmuz 2015 tarihinde katledilen 33 düş yolcusu Almanya’nın başkenti Berlin ile İsviçre’nin Basel kentinde anıldı.

 

Basel’de ise Rojava Komitesi, Young Struggle, Letta, Migrantifa, TCŞ, TekoJIN, SKB, ve İgif'in yer aldığı Türkiyeli, Kürdistanlı ve İsviçreli devrimci gençlik inisiyatiflerinin çağrısı ile Claraplatz’da 33 düş yolcusu için bir anma düzenlendi. Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu, Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin yürüttüğü "Suruç için adalet herkes için adalet" kampanyasına ilişkin konuştu ve 33 düş yolcusunun isimleri tek tek okudu. Anmada, 33 düş yolcusunun isimlerinin yazılı olduğu balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Berlin’de Demokratik Güç Birliği öncülüğünde düzenlenen etkinlikte düş yolcularının anısına konuşmalar yapıldı. Nav- Berlin adına Hüseyin Yılmaz “Kahraman genç kadınlar, erkekler faşizm karşısında bir mücadele yürüttüler ve Kobanê düşmedi, özgürleşti” dedi. Siyasetçi Sibel Yiğitalp ise “33 düş yolcusu, dünyanın hiç inanmadığı ve ütopya olarak gördüğü Demokratik Modernitenin inancına ve oradaki mücadeleye destek olmak amacıyla yola çıktılar” diye belirtti.  Ağıt ve şiirler ile devam eden anma “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.