350 bin Kürdistanlı çok şey değiştirebilir

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Almanya'da 14 Mart'ta eyalet seçimleri gerçekleşecek. Seçim Kuruluna göre yaklaşık 350 bin Kürdistanlı’nın Almanya vatandaşı oy kullanma hakkına sahip olduğunu belirten KON-MED, Kürdistanlı adaylara aktif destek çağrısı yaptı.

 

Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), Almanya'da 14 Mart’ta düzenlenecek eyalet seçimlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak Kürdistanlı adayların seçilmesi için aktif destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Almanya'da 2021 yılının "Süper Seçim Yılı" olacağına değinilen açıklamada “Oy verirken toplumsal çıkarlarımızı gözeterek, gereken kriterleri dikkate alalım. Demokratik ve ekolojik duruş ve duyarlılık, kadının erkek egemen sisteme karşı mücadelesine duyarlılık, bu ülkeye göçmen olarak gelmiş insanların haklarını korumayı esas alma ve sosyal devlet anlayışı temel prensiplerimiz olmalıdır. Bu kriterleri yerine getirdiğini düşündüğünüz parti veya bireylere oylarınızı vermeniz toplumsal çıkarımız için önemli etkiye sahip olacaktır" denildi.

350 bin Kürdistanlı oy hakkına sahip

"KON-MED olarak, Almanya'daki seçimleri ciddiye alıyoruz, Kürdistanlıları oylarını kullanmaya çağırıyoruz" denilen açıklamada devamla şunlar belirtildi: "83 milyon nüfusuna sahip olan Almanya'daki seçim listelerinde Kürdistanlı adaylar da var. Federal Seçim Kuruluna göre yaklaşık 350 bin Kürdistanlı Almanya vatandaşı oy kullanma hakkına sahip. Kürt seçmenler Almanya'daki seçimlerinde önemli bir etkide bulunabilir. Kürdistanlılar seçime ne kadar fazla katılım sağlarsa, önümüzdeki dönemde de o derecede ciddiye alınacak, göçmen ve azınlık olmaktan kaynaklanan sorunlarına da daha fazla ilgi gösterilecektir” diye belirtildi.

Almanya'da politik topluluklar üzerinde ciddi bir kriminalizasyon politikası uygulandığını hatırlatan KON-MED “Başta bu sorunlarla mücadeleyi esas alan sol, sosyalist, devrimci, demokrat olan adayları destekliyoruz” vurgusunu yaptı.  Göçmen tüm devrimci, demokrat, ilerici Kürdistanlı adayların desteklenmesi gerektiğini ifade eden KON MED devamla şunları belirtti: “ Aynı şekilde, Kürdistanlı olmasa da halklarımızın savunucusu olacağına inandığımız, hangi milletten olursa olsun, tüm adayların yanında olmalıyız. Almanya'da seçim çalışmalarında seçmenlerine Kürtlerin özgürlük mücadelesini destekleyen dost, devrimci, sosyalist ve demokratlardan yana oy kullanılması çağrısında bulunuyoruz."

14 Mart’ta başlıyor

Seçimlere ilişkin Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nden bilgi alınabileceğini belirten KON-MED “Yaşadığımız kentlerde var olan ırkçılığa, sömürüye ve sermaye rant ilişkilerine karşı, sosyal ve adaletli bir yaşam için, aynı zamanda Kürt toplumunun özgün taleplerini hayata geçirebilmek için herkesi oy hakkını kullanmaya, seçimlere katılan Kürdistanlı adaylara ve Kürdistan halklarının dostlarına oy vermeye, seçimlerde aktif yer almaya çağırıyoruz" diye belirtti.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.