• Türk İçişleri Bakanlığına yönelik fedai eylemi sonrası başlatılan siyasi soykırım operasyonları kapsamında dün de 15 ilde 37 kişi daha gözaltına alındı. Böylece üç günde gözaltına alınanların sayısı 112'ye çıktı.

Türk İçişleri Bakanlığı yerleşkesinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne dönük 1 Eylül'de gerçekleştirilen feda ieylem sonrası aralarında siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de olduğu isimlere dönük siyasi soykırım operasyonu sürüyor. İstanbul ve Kırklareli'nde 2 Ekim'de aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile sivil toplum örgütü yöneticilerinin de olduğu en az 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor.

Türk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, önceki gün 16 ilde yapılan operasyonlarda 55 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonun Riha merkezli olduğu ve Mêrdin, Amed, Dîlok, Mersin, Şirnex, İstanbul, Bursa, Êlih, Denizli, Adana, Kayseri, Antalya, Konya, Isparta ve Kocaeli'yi kapsadığı açıklandı.

Yerlikaya, dün de 15 ilde 37 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltıların İstanbul, Wan, Riha, Elezîz, Düzce, Amed, Bursa, Edirne, Kırklareli, Kilis, Îdir, Hatay, Adana, Mereş ve Denizli'de yaşandığı aktarıldı. 

Böylece üç günde gözaltına alınların sayısı 112'ye çıktı. ANKARA