Strasbourg’ta devam eden Öcalan Özgürlük Nöbet Eylemi’nin 398’inci haftasını Lyon’dan gelen grup devraldı.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen nöbet eyleminde 398’inci haftaya girilirken, Lyon’dan gelen grup üyeleri, Avrupa’nın ağırlaştırılmış tecrit karşısındaki suskunluğunu kınadı.
Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 398’inci haftasında. Geçtiğimiz hafta Fransa’nın Marsilya kentinden bir grubun üstlendiği nöbeti, bu hafta yine Fransa’nın bir başka kenti Lyon’dan gelen Baz Qewm, Hogir Çewlik, Hebun Amed ve Erhan Aktay devraldı.
AK’nin yanı sıra cezaevlerindeki hak ihlallerini takipten sorumlu olan İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Avrupa Parlamentosu (AP) gibi kurumların da bulunduğu alandaki nöbet eylemi, kararlılıkla sürdürülüyor.
Sabır gerektiren bir eylem
Eylemlerinin 400’üncü haftaya yaklaştığını belirten Lyon grubu, “Bu 400 saat değil; 400 gün de değil. Böylesi bir eylem, sabır gerektirir” açıklamasını yaptı.
AKP-MHP hükümetinin halkların sorunlarının çözülmesine hiçbir faydalarının olmadığı ve sorunları daha da ağırlaştırdığına dikkat çeken eylemciler, “Bu hükümet herkesi kandırıyor. Son Elâzığ depreminde olduğu gibi yardımları engelleyecek kadar siyaseti kullanan bu hükümettir. İnsanlıktan nasip alamadıkları ortada” diye belirtti.
CPT ve AK’ye tepki
Türk devletinin başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere, tüm cezaevlerindeki tecride, hak ihlallerine karşı CPT ve AK’nin suskunluğunu eleştiren eylemciler, bu kurumların asli görevlerini yerine getirme çağrısı yaptı.
ANF/STRASBOURG