46 köy daha bombalandı

Kuzey-Doğu Suriye Saldırıları

Kuzey-Doğu Suriye Saldırıları

  • Rojavayê Kurdistan ve Kuzey-Doğu Suriye'ye iki haftadır saldıran Türk devleti, 3 Aralık'ta 46 yerleşim yerini bombaladı. 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, dün yaptığı yazılı açıklamada, Türk devletinin saldırılarının 14. gününde Dêrik'ten Şehba'ya kadar bölgeyi top, tank ve SİHA'larla bombaladığını bildirdi. 46 yerleşim yerinin hedef alındığını kaydeden Basın Merkezi, şu detayları paylaştıX

CIZÎRÊ BÖLGESİ

Til Temir: Til Leben, Til Tewîl,  Um El Kêf ve Gozeliye köyleri obüs ve havanlarla bombalandı. El Mûcîbira köyünde önceden yerleştirilen mayın infilak etti, patlama sonucu dört çocuk yaralandı.

Amûdê: SİHA, Amûdê’de yolu üzerindeki Raya köyüne yakın QSD'ye ait bir araca saldırı düzenledi; iki savaşçı şehit düştü.

Zirgan: Esediye, Bobî ve Xidrawî köyleri 10 kez obüslerle bombalandı ve doçkalarla saldırıya uğradı.

FIRAT BÖLGESİ

Kobanê: Koran, Çarixlî, Xirbîsan, Qeremox, Cîşan, Zormixar köyleri ve Şiyûx kasabası 17 kez havanlarla, 11 kez de obüslerle bombalandı.

Girê Spî: Seyda, Xalidiye, Dibis, Mealîk, Îbrahîm Kurdî, Ebû Neytona, Cedîda, Kor Hesen, Bîr Kêtik, Silêybî, Evdokî ve Şorbenîsk, Um El Edesa ve Ewn Dadat köyleri ve M4 Karayolu, obus ve havanlarla bombalandı.

Eyn Îsa: El Siwêdê köyü ve Şergirak deposu civarı 8 kez obüslerle bombalandı.

Minbic: Korheyuk, Ewn Dadat köyleri ve Hoşeriye 5 kez havanlarla, 2 kez de obüslerle bombalandı.

Tirwaziye: El Kenterî beldesinin kırsal kesimi obüslerle bombalandı.

EFRÎN BÖLGESİ

Bênê, Soxaneke, Meyasê, Tatmaraş, Merenaz, Şewarqa, Zîwan, Medîyûnê, Hirbilê, Samûqa, Til Madîq, Minix, Eyn Deqnê, Bêlûniyê, Şêx Îsa köyleri ve Til Rifet ilçesi, 39 kez obüslerle, 20 kez de havanlarla bombalandı. QAMIŞLO

Temsilciler Meclisi'nden uyarı

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Gregory W. Meeks ve üye Michael McCaul tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’ye uyarı yapıldı. Açıklamada, "Türkiye'nin QSD'ye yönelik son saldırılarının, yeniden toparlanamya çalışan DAİŞ'e karşı kritik operasyonları tehlikeye atmasından derin endişe duyuyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, DAİŞ'in  kalıcı yenilgisini sağlama kabiliyetini baltalayacak veya Suriye'deki sivillerin yaşamlarını ve geçim kaynaklarını tehdit edecek her türlü eylemden kaçınmaya çağırıyoruz" denildi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.