49. yılında Pukelaka ile anıldı

Kültür/Sanat Haberleri —

Pukeleka tiyatro oyunu

Pukeleka tiyatro oyunu

  • Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden İbrahim Kaypakkaya’nın yaşamı ve mücadelesini konu alan “Pukeleka (Gül ve Ateş)” isimli tiyatro oyunu Hamburg’da sahnelendi. 

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

İstanbul Dram Tiyatrosu, İbrahim Kaypakkaya’nın katledilişinin 49. yılında “Pukeleka” isimli tiyatro oyunuyla Avrupa turnesine çıktı. Cihan Şahin’in yazıp yönettiği, Ergin Düzgün, Serkan Aydın, Neşe Mengüllüoğlu, Linda Çandır ve Yılmaz Karaaslan’ın rol aldığı oyun Hamburg’da Mut Tiyatrosu’nda sergilendi. 

Oyun bir dönemi ele alırken, o döneme damgasını vuran kilit isimler çerçevesinde faşizm ve direniş zamanlarına yoğunlaşıyor. Serkan Aydın’ın canlandırdığı Yüzbaşı Fehmi Altınbilek olayların eksen kişilerinden biri olarak sahnede. 

Nisan ayı başından bu yana Avrupa turnesinde olan oyun, Zürih, Basel, Stuttgart, Köln, Viyana gibi birçok kentte de gösterildi. Kaypakkaya için 14 Mayıs Cumartesi günü Stuttgart kentinde bir yürüyüş düzenlenecek, ardından da açık hava konseri yapılacak. 

Dram Tiyatrosu

2018 Yılında Neşe Mengüloglu ve Cihan Şan tarafından kurulan İstanbul Dram Tiyatrosu çalışmalarını İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Ada Sahne’de sürdürmekte. Birçok sahne çalışmasının yanı sıra performans ve oyunculuk eğitimi de veren Dram Tiyatrosu, Katil Uşak, Ernest Hemingway’ın öykülerinden derlenen Kadınsız Adamlar adlı metinleri de sahneye taşıdı. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.