Lice’de şehit düşen ve kimsesizler mezarlığına defnedilen HPG’li Netice Katar ile Bünyamin Öncü’nün cenazeleri 5 ay sonra aileleri tarafından alınarak toprağa verildi.

Amed’in Lice ilçesinde 7 Mart’ta çıkan çatışmada şehit düşen HPG’liler Netice Katar ile Bünyamin Öncü ailelerine haber verilmeden Bağlar Yeniköy’deki kimsesizler mezarlığına defnedildi. Ailelerin teşhis için başvurusu üzerine yapılan DNA testinin sonuçları çıktıktan sonra aile savcılık izniyle mezarları açtı. Sabahın erken saatlerinde kimsesizler mezarlığına gelen aileler ve yurttaşlar cenazeleri aynı mezarlık içinde farklı bir bölüme götürdü. 


‘Kızımın düğünüdür

HPG’li Netice Katar’ın cenazesi defnedilirken annesi Rindê Katar, bir tasın içine koyduğu kınayı havaya kaldırarak zılgıt çekti. Anne Katar, mezar başında kına yakıp cenazeye katılanların eline sürdü. Asla ağlamayacağını söyleyen Katar’ın, “Bugün kızımın düğünüdür” sözleri, duygusal anlar yaşattı. 

Amed’in Kulp ilçesinde 1990’da doğan HPG’li Katar’ın, 2008 yılında gerilla saflarına katıldığı öğrenildi. 

Dini vecibelerin yerine getirilmesi ardından Çınar doğumlu ve bir yıllık gerilla Bünyamin Öncü ile Katar, dualar eşliğinde toprağa verildi. 

Defin işlemi sırasında mezarlık polislerce ablukaya alındı.  


 AMED