5 bin isimsiz mezar

Mezarlık/Hatay

Mezarlık/Hatay

  • Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Enkazlar altında halen cenazeler çıkarken, yakınlarından haber alamayan birçok kişi bulunuyor. Kent genelinde depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı ise bilinmiyor. 

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Enkazlar altında halen cenazeler çıkarken, yakınlarından haber alamayan birçok kişi bulunuyor. Kent genelinde depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı ise bilinmiyor. Resmi kurumlardan bir açıklama yapılmadı, tek açıklama Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan geldi. Savaş, 18 Şubat'ta 20 bin civarında kişinin yaşamını yitirdiğini ve en az 30 bin hasarlı binanın yıkılacağını kaydetti. 

Enkaz altından çıkarılan cenazelerin defnedildiği Antakya'ya bağlı Narlıca Mahallesi’nde oluşturulan mezarlık, 5 bölüme ayrılmış. Her bir bölümde yaklaşık bin kişinin cansız bedeni bulunuyor. Kepçeler, halen çıkarılan cenazeler için yeni mezarlar kazıyor. Uzaktan bakıldığında belli aralıklarla ekilen fidanlar gibi tahtaların görüldüğü mezarlığın ilk bölümünde 1'den 995'e kadar rakamla karşılaşılıyor. Mezarlığın yanı başında, yeni gelecek cenazeler için hazırda bekletilen yüzlerce mezar tahtası göze çarpıyor. 

Mezarlığın diğer bölümlerinde, hazırda bekleyen cenaze araçları ve nöbet tutan askerler var. Sorumlu bir kişi görüntü almayı engelleyerek, "Çekim yapmak yasak. Sadece burada 5 bine yakın kişi defnedildi. Sayısını biz de tam bilmiyoruz. Ancak başka noktalarda da benzer mezarlıklar kazılmış ve oralarda da binlerce kişi defnedilmiş. Çok acı bir durum" demeyi de ihmal etmedi.

MÜJDAT CAN/AZAD ALTAY - MA/HATAY

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.