5 yıldır cenazesini vermiyorlar

Havahan Ataman

Havahan Ataman

  •  Gerillaya 2013'te katılan ve 2017'de Besta’nın Nokta Xezalê bölgesinde çıkan bir çatışmada şehit düşen kızı Elif Ataman’ın cenazesini alabilmek için mücadele eden Havahan Ataman, kızının “onurlu bir yaşam için” şehadete erdiğini söyledi. 

 

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yaşayan Havahan Ataman (68), 5 yıldır kızının cenazesini almaya çalışıyor. 

Kzı Elif’in Beytüşşebap’tan göç ettikleri İzmir’de 1985'te İzmir’de dünyaya geldiğini belirten Ataman, yıllar sonra yeniden memlekete döndüklerini söyledi. Şırnak’a döndükten sonra henüz lise çağında olan kızı Elif’in gençlik çalışmalarına katılarak özgürlük mücadelesindeki yerini aldığını anlatan Ataman, kızının Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni okumak için gittiği Amed'de de çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. 

Silopi'de 2009'da bildiri dağıttığı sırada gözaltına alınan kızının üzerindeki baskıların arttığını kaydeden Ataman, kızının her zaman bir arayış içinde olduğunu aktararak, şöyle devam etti: “Bana sürekli, ‘Vicdanım rahat değil. Bu dava için bazılarının evleri yıkılıyor, bizim gibiler de evlerinde sağır, oturuyor’ diyordu. Bir gün ‘Ölüm illaki gelecek ama insan şerefli ve onurlu ölmeli’ dedi. Bu sözlerinden birkaç gün sonra üniversite okurken PKK’ye katıldı.” 

Ataman, 2017'de Besta’nın Nokta Xezalê bölgesinde çıkan çatışmada şehit düştüğünü söyledi. Kızının cenazesinin nerede olduğunu bilmediğini belirten Ataman, 5 yıldır cenazesini alabilmek için mücadele ediyor. Ataman, “Cenazeyi almak için burada kan örneği verdik. Kızımın cenazesini almak istiyoruz. Eğer ona ait bir mezarı olursa ölmemiş gibi kendimi iyi hissederim. Tek isteğim onun tek bir kemiği bile kalmış olsa almaktır. Bir annenin çocuğunun cenazesini beklemesi çok zor” diye konuştu.   ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.