522 gündür adalet istiyor

  • Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, tüm engellemelere rağmen 522. gününde. 

 

Anne ve oğlu, dün erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne geldi. Adliye binası girişinde gölgede oturmaları polis tarafından 4. gününde de engellenen anne ve oğlu, nöbeti “Şenyaşar Ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda sürdürdü. Adalet Nöbeti’nin adliye bahçesinde tutulmasının engellenmesine tepki gösteren Emine Şenyaşar, şunları söyledi: “Bize zulüm ediyorlar. Dün ayakta beklettiler. Polisler benim oturmama izin vermedi, ‘ayakta bekle’ dedi. Yakamdan tutarak beni ayakta beklemeye zorladılar ve bana ‘ayakta durma cezası’ uyguladılar. Bize çok zulüm ediyorlar. Bir yıl 5 aydır ben burada oturuyorum. Artık yeter, adalet sağlansın, ben de evime gideyim. Kayıtlara baksınlar eğer benim çocuklarım suçluysa gelsinler beni ve diğer iki oğlumu da (Ferit ve Mehmet Şenyaşar) tutuklasınlar. Neden katliamı yapanları tutuklamıyorlar? Benim çocuklarım iş yerlerinde esnaflık yapıyorlardı, ne suçları vardı?”  

Destek ziyaretleri ile mücadele etmeye devam ettiklerinin altını çizen Şenyaşar, “Bizi yalnız bırakmayın. Bize yapılan zulme karşı herkes bizim yanımızda yer alsın. Adalet gelmeden ben buradan ayrılmam” dedi.   URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.